Obavijesti

News

Komentari 90

Osijek: Vatrogasci rezali lim da djevojčicu (7) izvuku iz kante

Osijek: Vatrogasci rezali lim da djevojčicu (7) izvuku iz kante
8

Curica je ušla u kantu i čučnula da dohvati Kinder jaje, no kako je kanta promjera oko 30 cm, ostala je zaglavljena u čučnju. Spasili su ju vatrogasci razrezavši lim

VIDEO

Dragi Pranjiću (37), osječkom profesionalnom vatrogascu, utorak je trebao biti rutinski radni dan. Sa svojim kolegama je boravio u sjedištu postrojbe i kartanjem 'ubijao vrijeme' do poziva na intervenciju. Odjednom, zvono se oglasilo tri puta. Drago i kolege su skočili na noge, spustili se niz šipku prema vatrogasnim vozilima i izašli u dvorište. Međutim, zapovjednik im je rekao da ne idu nigdje, već da će intervenciju izvesti u prostorijama postrojbe.

- Pogledali smo okolo i brzo shvatili o čemu je riječ. Žena i muškarac na rukama su donijeli dijete zaglavljeno u limenoj kanti. Djevojčica K.Š. (7) nije plakala, ali je bila vidno uznemirena. Njezina mama Aleksandra Š. je zamolila da je oslobodimo lima, jer oni kući nisu imali sredstva kojima bi prerezali lim, priča Drago Pranjić.

Vatrogasci su brzo reagirali i donijeli goleme škare koje obično koriste u oslobađanju unesrećenih iz zaglavljenih automobila.

- Kad je vidjela te škaretine, djevojčica se uplašila. Pogledali smo još jednom lim i shvatili da cijeli problem možemo riješiti malenim škarama. Lim smo rasjekli za dvije-tri minute i djevojčica je ponovo bila slobodna. Svi su bili presretni, a u srijedu su djevojčičini roditelji cijelu postrojbu počastili kolačima, keksima i sokovima, priča Pranjić naglašavajući da je djevojčica jedino izustila da više nikada neće ni pokušati uvući se u bilo kakvu kantu.

Nakon izvlačenja djevojčice iz kante nije bilo nikakve potrebe za liječničkom intervencijom. 

Zaglavljena djevojčica je niti dva sata nakon povratka kući već vozila bicikl po kvartu. Samo se uspjela požaliti majci da joj je u limenoj kanti, vjerojatno zbog jakoga sunca, bilo vruće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa