Čast grada poznatog po strastvenim gurmanima u posljednjem je trenutku obranio Ante Dozan i njegov tim Esekerski ćevap. Finale je u nedjelju 28. lipnja na Bundeku
Osječani su odnijeli pobjedu domaćinima 'ispred nosa'
Osijek će ipak imati svoje finaliste u ovogodišnjoj završnici 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec.
Čast grada poznatog po strastvenim gurmanima u posljednjem je trenutku obranio Ante Dozan i njegov tim Esekerski ćevap, budući da je na njihovom terenu prije tri tjedna slavio Valpovački kotlić Željka Turalije. Naime, oni su u nedjelju stigli u Orahovicu kao rezervni tim umjesto Virovitičana 1234 Zlatna bula koji su u posljednji tren otkazali nastup. Usprkos nedostatku priprema oni su odnijeli pobjedu ispred domaćih timova UHBLL-PTSP-VPŽ 2 Stjepana Kaltenbahera, Planinarsko društvo Orahovica Zorana Božića, Udruga P.A.U.K. Mirka Kufnera i Branitelji Orahovica Miroslava Milovukovića, dok je drugi osječki tim Kod Javora Denisa Šoštarića natjecanje završio na 5. mjestu.
Razlika između prvoplasiranih i drugoplasiranih iznosila je čak 7 bodova što govori o iznimnoj vještini Esekera i visokoj razini ćevapčića, ražnjića, pljeskavica, vratine i junetine koje su servirali gastro sudu. Kako je nedjeljnim natjecanjem završila dvomjesečna potraga za najboljim lokalnim roštilj-majstorima, jasno je da dečki koji za sebe skromno kažu ''jednostavno volimo druženje i dobru zabavu'', nisu ništa mogli prepustiti slučaju.
Osim u odličnoj zabavi uz delicije sa žara u Orahovici su posjetitelji mogli uživati i u koncertu grupe 1. April te voditeljskim bravurama Frane Ridjana čime je zajedno sa srednjovjekovnim festivalom i izborom za Miss jezera i službeno obilježeno otvaranje turističke sezone na prekrasnom jezeru Orah, omiljenom izletištu Slavonaca i Podravaca.
Zlatni ćevap po prvi je puta gostovao u ovom dragulju podno Papuka koji je kao stvoren za boravak u prirodi zahvaljujući suorganizaciji Grada Orahovice, a gradonačelnik Josip Nemac ovu je priliku iskoristio kako bi pozdravio sve okupljene i zaželio puno sreće svim natjecateljima.
Nedjelju punu novih mirisa i okusa upotpunile su prezentacije Gastro akademije chefa Branka Ognjenovića, interaktivni program za gledatelje koji je uključivao Utrku s Osječkim 1664., brzinsko mlaćenje Mlinar torte, gastro pogađalicu PIK pogodi tko sam te zabavnu slagalicu Jamnica Gajbomjer kao i brojni drugi popratni sadržaji. Prije velikog finala na zagrebačkom Bundeku koje će se održati u nedjelju 28. lipnja uz besplatni koncert Bosutskih bećara ekipama je ostalo još malo vremena da usavrše svoje vještine kako bi kući odnijeli jedinu pravu domaću gastro nagradu, Zlatni ćevap, i brojne druge nagrade sponzora.
4. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku PIK Vrbovca, Škode, Peveca, Labuda, Kiska, Jamnice, Mlinara, Zvijezde, Vina Belje, Kotanyija, Konzuma, Osječkog 1664 te Iskona.