Obavijesti

News

Komentari 6

Oskari znanja u lipnju; Mornar: "Dobro je da se ovo dogodilo"

Oskari znanja u lipnju;  Mornar: "Dobro je da se ovo dogodilo"
1

Konačno je taj Oskar znanja dospio u medije. Kada se prije dodjeljivao rutinski, o njemu se nije moglo niti na televiziji gledati niti u novinama pročitati, kaže ministar

VIDEO

Svakog dana u tiskanom izdanju 24sata stručnjaci, profesori i učitelji, roditelji i djeca, obični ljudi i znanstvenici upozoravat će na probleme, otkrivati rješenja i objašnjavati slučajeve koji mogu pomoći da imamo bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku.

Svečana dodjela Oskara znanja bit će organizirana krajem lipnja.

Za izradu kipića bit će zadužen Centar za odgoj i obrazovanje iz Čakovca koji je velikodušno prihvatio da njihovi učenici s teškoćama u razvoju samostalno izrade odljeve i tako pridonesu organizaciji ove manifestacije za najuspješnije učenike, rekla je ravnateljica Agencije za obrazovanje.

Financijska sredstva za materijal za izradu kipića i priznanja mentorima osigurat će Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Za voditelje svečane dodjele planiraju angažirati učenike srednjih škola, a u podjeli kipića asistirat će učenici s teškoćama u razvoju Centra za odgoj i obrazovanje, Čakovec. Prostor za svečanu dodjelu Oskara znanja ponudila je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti bez naknade, na što su, kako je rekla ravnateljica Agencije, posebno zahvalni njezinom predsjedniku akademiku gospodinu Zvonku Kusiću.

Kako je financijska konstrukcija cijeloga projekta nedostatna, iz Agencije naglašavaju da je svaka pomoć dobrodošla te mole poduzetnike koji su putem medija velikodušno ponudili pomoć da se jave Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Mornar: Dobro je da se ovo desilo

Cijelu situaciju o mogućnosti ukidanja svečanosti komentirao je i resorni ministar Vedran Mornar.

- Naravno da se treba štediti, da smo u proračunskim ograničenjima. S jedne strane je dobro da se to desilo, konačno je taj Oskar znanja dospio u medije. Kada se prije dodjeljivao rutinski, svake godine, o njemu se nije moglo niti na televiziji gledati niti u novinama pročitati - poručio je.

VIDEO

Sve informacije o daljnjim koracima i formiranju radnoga tima nalazit će se na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje.

Lajkaj stranicu Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na Facebooku.

Pročitajte više o temi na stranici Bolje obrazovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi