Obavijesti

News

Komentari 19

Oslobodili su ga optužbe da je nožem pokušao ubiti policajca

Sudsko vijeće nepravomoćno je Vladimira Vitka (23) oslobodilo optužbe da je 9. rujna 2013. pokušao ubiti policajca. Na njega je, potpuno rastrojen, bacio nož

VIDEO

Hvala vam što ste vjerovali da nisam kriv, rekao je sucima Županijskog suda u Zagrebu Vladimir Vitko (23) dok je drhtavom rukom potpisivao rješenje o ukidanju istražnog zatvora.

Sudsko vijeće nepravomoćno ga je oslobodilo optužbe da je 9. rujna 2013. pokušao ubiti policajca. Toga dana Vitku je djevojka rekla da ga ostavlja te mu pritom u lice nabrojala sve afere što ih je imala dok su bili u vezi. Mladić, koji se nije mogao pomiriti s prekidom, popio je više od sto raznih tableta. Kad je nakon svađe pozvala policiju potpuno rastrojen stavio si je nož pod vrat.

- Ne prilazite! Maknite se! Ubit ću se! Ubit ću svakoga tko mi priđe - vikao je tada Vitko policajcima zatvorivši se u stan. Počeo je razbijati namještaj, bacati posuđe, nastavivši vikati da će sve pobiti. Razbio je i staklo na kuhinjskim vratima, a zatim se porezao po zapešću. Krv je šiknula iz žila, ali nož nije puštao. Policajac iz ophodnje odlučio ga je smiriti. Krenuo je prema stanu, no kada se našao kraj prozora u hodniku, na oko tri metra od Vitka, ovaj je snažno zamahnuo i bacio prema njemu nož. Oštrica dugačka gotovo 15 centimetara poletjela je prema policajčevoj glavi. No uspio se trgnuti u desno pa mu je nož proletio pokraj lijevog ramena.

- Ispitali smo sve svjedoke i okrivljenika, ali nismo pronašli dovoljno dokaza za potkrijepu optužnice. Nije isključeno da je u ovom slučaju bilo elemenata za neko drugo kazneno djelo, no ovo sudsko vijeće nije moglo prekvalificirati optužnicu - rekla je sutkinja Renata Miličević obrazlažući presudu. 

Vitku, koji ima probleme s alkoholom i drogom te je već kršio zakon, poručila je da se ubuduće kloni problema.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku