Obavijesti

News

Komentari 61

Oslobodili su inspektora koji je razotkrio Vidoševićev bunker

Oslobodili su inspektora koji je razotkrio Vidoševićev bunker
3

U ponovljenom postupku Josip Vrbić nepravomoćno je oslobođen optužbe da je novinarki Jutarnjeg lista kao službena osoba neovlašteno dao fotografije lovačkih trofeja iz Vidoševićeve kuće

VIDEO

Sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu utvrdilo je kako kod predaje fotografija iz bunkera Nadana Vidoševića novinarki nije bilo subjektivnih elementa kaznenog djela pa je Josipa Vrbića nepravomoćno oslobodilo za to kazneno djelo. 

Na šest mjeseci osuđen je zbog nedozvoljenog držanja oružja no ta kazna mu je zamijenjen a radom za opće dobro po principu da se dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. 

Podsjećamo policijski inspektor Josip Vrbić, kao stručnjaka za umjetnine, pozvali su na očevid u dom šefa HGK u kojem je čuvao svoje vrijedne umjetnine i preparirane lovačke trofeje.

U njih je Vidošević uložio i dio od 39 milijuna kuna što ih je, kako  tvrdi USKOK, nezakonito izvukao iz HGK. Nedugo nakon pretresa njegovog ureda i vile na Gornjem Prekrižju u Jutarnjem listu pojavile su se fotografije njegovog tajnog skrovišta. Naime, Iznenađen onim što je zatekao u podrumu vile na Gornjem Prekrižju, Vrbić je napravio nekoliko fotografija koje je kasnije proslijedio novinarki.

Nepravomoćnom presudom 2014. je bio osuđen na devet mjeseci rada za opće dobro i tri godine zabrane policijskog posla. Sudac Turudić nepravomoćno ga je osudio na šest mjeseci zbog odavanja službene tajne, tj. zbog davanja fotografija novinarki Jutarnjeg lista, te na još šest mjeseci zbog nezakonitog držanja jednog pištolja olovke i više komada metaka odnosno na jedinstvenu kaznu od devet mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro.

Tu presudu ukinuo je Vrhovni sud te se Vrbiću ponovno sudilo. Vrbić je bio uhićen u studenom 2013. godine, a nešto manje od dva tjedna proveo je u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa