Obavijesti

News

Komentari 22

Kćer je zlostavljao devet god. i držao zaključanu u kupaonici

Policija je u Palestini oslobodila mladu djevojku koju je otac držao u zatočeništvu devet godina. Svaki dan ju je tukao, jedva hranio te poticao na samoubojstvo

VIDEO

Mladu Palestinku otac je devet godina držao zatočenu u kupaonici. Dok ju policija nije oslobodila svakodnevno ju je tukao i jedva hranio, piše AP.

U kupaonici je imala samo pokrivač, radio i žilet jer ju je otac, prema tvrdnjama socijalnih radnika, poticao na samoubojstvo. Bila je zatvorena iza teških metalnih vrata, a izaći je smjela samo tijekom noći da očisti kuću.

Baraa Melhem oslobođena je iz zatočeništva u gradu Qalqilyau u subotu, nakon što je policija dobila dojavu od njezine rodbine. Policija je rekla da djevojka ima oko 20 godina, a otac ju je zatočio kada je imala između deset i 12 godina. U kupaonici s malim prozorom pronašla ju je socijalna radnica Hala Shreim. Bila je omotana pokrivačem, a Shreim se čudi kako tijekom devet godina zatočeništva djevojka nije poludjela. Dodala je kako je djevojka cijelo vrijeme slušala radijske programe i bila je svjesna svega, a radio joj je bio jedini prijatelj. Kada su je pronašli vrlo se dobro izražavala, a bila je upoznata i s trenutnim događanjima. 

Oslobođena djevojka za novine je izjavila da se nada da će njezin otac patiti kao i ona i da će biti zatočen bez hrane i vode. 

Baraaini roditelji rastali su se kada je bila mala, a skrbništvo je dobio otac. Iako je njezina majka pokušavala doći do nje nije mogla od oca koji je svaki put smišljao novu ispriku zašto ne može vidjeti kćer. Svaki put kad je djevojka od oca tražila da vidi majku dobila je batina. Nejasno je zašto njezina majka ništa nije prijavila policiji iako godinama nije vidjela kćer. To je napravila njezina teta koja je je sve prvo prijavila socijalnoj službi, a zatim i policiji.

U izjavi koju je dala policiji Baraa je rekla da je prvi put zatvorena u kupaonicu nakon što je s deset godina pobjegla iz škole. Kući ju je dovela policija nakon čega ju je otac prisilio da potpiše izjavu da ne želi nastaviti školovanje. Kasnije je tvrdio da je zatočena jer ju želi zaštiti od vanjskog svijeta u kojem su svi ljudi životinje.

Njezinog oca Hassana Melhema (49) palestinska policija je predala izraelskim kolegama. U zatvoru je i čeka saslušanje u srijedu. Radi ispitivanja je zadržana i njegova žena s kojom ima dvoje djece od 11 i 18 godina koje je također držao zatočenima u kući kada ga nije bilo. 

Prva želja mlade djevojke nakon oslobođenja bila je da vidi majku i da joj donesu tvrde bombone. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...