Obavijesti

News

Komentari 18

Osnovni paketi osiguranja neće vam pokrivati štete od poplava

Osnovni paketi osiguranja neće vam pokrivati štete od poplava
1

Nije jednostavno, za traženje odštete bit će potrebna dopunska pokrića. Odštetu će tako dobiti samo oni koji su dodatno osigurali kuće od poplave, bujice i visoke vode

VIDEO

Svaki osiguravatelj ima svoje pakete osiguranja imovine, a zajedničko im je to da osnovni paketi ne pokrivaju štetu nastalu poplavama kakve su bile u Zadru i okolici.

- Za osiguranje objekta i stvari domaćinstva Grawe nudi osnovnu, standardnu, vrhunsku i ekskluzivnu razinu zaštite. Samo uz vrhunsku i ekskluzivnu pokrivene su štete od poplave na prvi rizik, a one pokrivaju i štete koje mogu nastati klizanjem tla, požarom, udarom groma, elementarnim nepogodama, izljevima vode... - objašnjavaju u Grawe osiguranju te dodaju da se pokriće navedenih šteta za kuću od 200 kvadrata može ugovoriti za 106 kuna na mjesec.

U Wiener osiguranju može se osigurati puna vrijednost građevinskog objekta i tzv. I. rizik, što se odnosi na najviše 35 posto vrijednosti osigurane imovine.

- Osnovno požarno osiguranje za građevinski objekt od 200 četvornih metara i dopunsko osiguranje od poplave kod opcije I. rizik stoji otprilike 715 kuna na godinu - rekli su u Wiener osiguranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Triglav osiguranje nudi posebne pakete osiguranja imovine u kojima osiguranici biraju što žele osigurati. Ugovaranje osiguranja u paketu jeftinije je jer je ukupna premija manja od one koju treba platiti za sklapanje pojedinačnih osiguranja.

- Premija paketnog osiguranja imovine koje pokriva i rizik od poplava kreće od 12 kuna po metru kvadratnom, i uključuje osiguranje građevinskog dijela i stambenih pokretnina - kažu u Triglav osiguranju.

Osiguranje od bujice i poplave u Uniqa osiguranju je uključeno u neke od paketa pod nazivom Dom i sreća. Za kuću od 200 kvadrata u Zadru takav paket stoji oko 130 kuna na mjesec.

Upite smo poslali i ostalim većim osiguravateljima, no nisu odgovorili.

Hrvatski ured za osiguranje upozorio je da je lani za osiguranje od požara i elementarnih šteta plaćeno samo 6,57 posto od ukupne bruto premije. Stanovnici EU za osiguranje imovine prosječno plaćaju 150 eura, a mi oko 40.

Za naknadu štete na automobilu i čamcu treba kasko

Što se tiče brodica i jahti, sve opasnosti kojima su osigurani predmeti izloženi tijekom trajanja osiguranja, te troškovi vađenja olupine i troškovi zbrinjavanja osigurani su kasko osiguranjem. Moguće je dodatno ugovoriti osiguranje strojeva, strojne opreme i elektronike, potvrdili su nam u Uniqa osiguranju da se odšteta može dobiti i za čamac koji je potopila pa oštetila ili uništila poplava.

Tko se dobro osigurao, štetu će lako naplatiti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu