Obavijesti

News

Komentari 158

Osobno je: Pusić zbog Stiera ne želi u koaliciju s HDZ-om?

Pusić je trebala od Vlade RH pismo kako bi nastavila karijeru u UN-u. Plenković je načelno bio za, smatrajući da je to dobro za ugled države. No Stier je minorizirao tu ponudu

VIDEO

Vesna Pusić, bivša predsjednica HNS-a, učinila je dosta, s još nekim članovima stranke, kako bi spriječila Ivana Vrdoljaka da HNS koalira s Plenkovićevim HDZ-om.

U formiranju njezina stajališta protiv HDZ-a na burnoj sjednici predsjedništva stranke, tvrde upućeni, jako je bio važan jedan, malo poznat, osobni detalj. Pusić je još u veljači razgovarala s premijerom Plenkovićem oko njezinih ambicija i ponuda za nastavak karijere u Ujedinjenim narodima nakon propale kandidature za šeficu te organizacije. Ukratko, dobar je običaj da istaknuti kandidati za glavnog tajnika UN-a, nakon što je izabran netko od protukandidata, dobiju ponudu za neki od važnijih poslova u UN-u. Takvu je ponudu, tvrde izvori expressa.hr, od novoga šefa UN-a Antonia Guterresa dobila i Pusićeva.

Uz jednu molbu - za Pusić bi bilo dobro da dobije i službenu podršku Vlade RH.

Dovoljno bi bilo i pismo Vlade ili ministra vanjskih poslova da podržavaju njezin nastavak karijere u UN-u. Plenković je načelno bio za, smatrajući da je to dobro za ugled države.

No ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier minorizirao je tu ponudu. Stier i Pusićeva nemaju neko mišljenje jedno o drugom.

Stier je otezao s podrškom i sve je propalo.

Express je zamolio Pusićevu za komentar, ali je odbila. Neslužbeno se priča da je Stier odlučivao emocijama.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.