Obavijesti

News

Komentari 3

Ostao je bez počasnog kruga: Busom skratio utrku za 9,6 km

Ostao je bez počasnog kruga: Busom skratio utrku za 9,6 km
7

Iako je Rob Sloan skratio maraton od 32 kilometara i sakrio se iza drveta nedaleko od cilja dok nije vidio druge natjecatelje, ipak je završio utrku na trećem mjestu

VIDEO

Na maratonu Kielder u Northumberlandu po kiši i blatu u nedjelju, vjerojatno su neki natjecatelji bili na kušnji, ali samo je jedan pokleknuo. Britanac Rob Sloan ulovio je autobus i skratio utrku za 9,6 km, piše Daily Mail. Iskrcao se nedaleko od cilja i sakrio iza drveta dok ostali natjecatelji nisu bili na vidiku. Zatim se uključio u utrku. Završio je maraton za dva sata, 51 minutu i jednu sekundu te si osigurao treće mjesto. Nakon toga je smiono otišao do TV ekipe i ispričao kako je dao sve od sebe na zahtjevnoj utrci. Međutim, nije imao na umu tri stvari. 

Autobus, u koji se ukrcao, bio je za gledatelje koji su pratili maraton i bilo je za pretpostaviti da će netko primijetiti da se s njima vozi znojni natjecatelj. Ljudi su ga vidjeli kako se odvojio kod oznake ua 32. kilometar.

Maratonac Steven Cairns (43), koji je cijelu utrku bio na trećem mjestu, a na cilj došao četvrti, shvatio je da nešto "smrdi". 

- Utrčao sam na cilj i čuo komentatora kako govori 'Stiže nam četvrtoplasirani!'. Ništa mi nije bilo jasno - ispričao je policajac. Pitao je Roba kada ga je prestigao. Rekao mu je nakon 24 kilometra, ali to je bilo nemoguće jer je Steven tada iza sebe napravio i veći razmak.

- Rob je jedini natjecatelj koji je drugi dio utrke otrčao brže nego prvi dio - dodao je organizator Steve Cram. Istina je sada izašla na vidjelo. Robu je oduzeta medalja i diskvalificirali su ga. Morat će i odgovarati klubu Sunderland Harriers za koji je trčao i Atletskom odboru Velike Britanije. 

Sloan je na kraju priznao prijevaru iako je na početku tvrdio kako su optužbe smiješne. Bivši vojni mehaničar, bio je jedan od 1700 natjecatelja. Dan ranije pobijedio je na utrci od 10 km, ali ova je očito bila previše za njega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.