Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Ostavili magaricu na pustom otoku, nitko joj ne želi pomoći

Muškarac je, prolazeći kraj pustog otočića Ravan nedaleko od Šibenika, spazio magaricu kako sama luta. Dali su joj piti te je popila preko 10 litara vode. Sad traže način kako je dotegliti do kopna

Foto: Morski hr
36 komentara

Poštovani, dana 17. lipnja na plaži otoka Ravan (šibenski arhipelag) prilikom pristajanja zatekli smo magaricu koja je bez vlasnika lutala obalom. Kada smo se iskrcali na obalu životinja nam je prišla i dali smo joj piti. Popila je preko deset litara vode i po tome smo zaključili da je već dugo nitko nije obišao. Otok Ravan je vrlo mali nenaseljen otok, bez ikakvog pojilišta i sa vrlo malo vegetacije. Ne moram Vam objašnjavati kakve su joj šanse za opstanak na takvom otoku u ljetnim mjesecima ako je nitko ne bude obilazio. Molim Vas, ako postoji način, da mi Vi sa Vaše medijske strane pomognete da zbrinemo tu životinju, jer po brizi za one kojima je to potrebno vidi se civilizacijski nivo neke zajednice, napisao je muškarac koji se za pomoć obratio portalu Morski.hr.

Foto: Morski hr

Na pozive novinara Veterinarska inspekcija se nije javljala. Policija je obećala pokušati naći način za pomoć, dok Veterinarska ambulanta ne izlazi na teren i nema brodicu.

Služba 112 spojila je novinare s komunalnim redarstvom koje se pronašlo u problemu.

-  Mi ne znamo pod čijom je ingerencijom otok Ravan. Pod Gradom Šibenikom i našom službom su otoci Žirje, Kaprije, Zlarin i Krapanj. Da je životinja ostavljena na bilo kojem otoku koji je upisan na Grad Šibenik, ovo ne bi bio nikakav problem, ovako ne znam kome bi vas uputio - rekao je redar za Morski.hr.

Foto: Morski hr

Na njihovu konstataciju da se otok Ravan nalazi točno u sredini svih navedenih otoka pod ingerencijom Grada i tek nekoliko stotina metara od Kaprija, odgovor gospodina s druge strane je bio:

- Nisu ga bez veze ostavili na nenaseljen otok, očito je to napravio netko tko zna što radi. Proslijedit ću ovaj upit šefu, pa ćemo vam se povratno javiti - rekao je redar kolegama. 

Policija je naknadno zvala Rokicu Feraru iz udruge Tribunjski tovar

- Zvali su me i treba nam nekakav čamac ili koća da pokupimo magarca. Ja bi mogao prihvatiti magaricu, obožavam te životinje i teško mi je gledati kako pate. No njoj treba i veterinarski pregled kojeg bi netko trebao platiti. Ne znam u kakvom je stanju i možda je dehidrirana i treba možda neke vitamine za oporavak. Moramo joj osigurati i hranu za najmanje tjedan dana - rekao je za 24sata Rokica Ferara.

Međutim, magaricu je na kraju ipak zbrinuo Bernard Roca s otoka Kaprije u dogovoru s Ferarom.

- Bila je sva prestrašena, ali išla je za nama. Doveli smo je kod nas na otok Kaprije. Imat će za jesti i piti, a bit će i pravi ljubimac među djecom. Tu imamo puno životinja, a mi isto volimo magarce i eto u dogovoru s Rokicom smo odlučili da bude kod nas. Malo je još prestrašena, ali svidit će joj se kod nas u uvali Medoš - rekao nam je Roca.

Prema zakonu je zabranjeno ubijati i mučiti životinje za što vlasnicima prijeti kazna zatvora.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message