Obavijesti

News

Komentari 134

'Ostavio je trag za drugu djecu, a ja sam jučer umrla s njim...'

'Ostavio je trag za drugu djecu, a ja sam jučer umrla s njim...'
1

ZBOGOM, ANĐELE: Iako toga kroz život nije bio ni svjestan, maleni Leon Lapaš sa svojom je mamom postao jedan od simbola borbe za prava djece s invaliditetom...

VIDEO

U noći na subotu Leon Lapaš (12) napustio je ovaj svijet, ali sve što su on i njegova mama Leonela Pomper (41) postigli ostaje zauvijek zabilježeno.

Kada smo u 24sata 2006. godine zajedno s Udrugom Anđeli pokrenuli veliku akciju za donošenje zakona koji će roditeljima teško bolesne djece omogućiti da postanu njegovatelji i da za to dobivaju naknadu, Leon i Leonela brzo su postali dio te borbe. Leonela je uvijek otvoreno i bez zadrške govorila o tomu koliko je teško roditeljima poput nje, a na godišnjicu akcije, u travnju 2007. godine, s Leonom na rukama otišla je s drugim roditeljima pred Banske dvore tražeći od Vlade i tadašnjeg premijera Sanadera da donesu zakon. 

8172565

I uspjeli smo, zakon je donesen, zahvaljujući svim tim roditeljima, toj djeci i malenom Leonu koji je svoj život proveo na aparatima, ostajući na ovom svijetu samo zbog goleme i bezrezervne ljubavi svoje mame koja je sve podredila njemu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Leon je bio dijete s više od 20 dijagnoza koje se na dnevnoj bazi borilo za život, a iza njegove mame su godine neprospavanih noći i nezamisliva, konstantna borba, što sa bolešću svog djeteta, a što sa sustavom koji se godinama prema roditeljima poput nje ponaša maćehinski. No uz sve teškoće koje su prolazili, Leonela je, sa sinom u naručju, uvijek otvoreno i hrabro govorila o tomu što proživljavaju, želeći ispraviti nepravdu. 

8172565

- On je bio moj heroj, moje sve. Ostavio je svoj trag za svu drugu djecu. A ja... ja sam jučer umrla s njim – riječi su neutješne mame Leonele. 

Leone, počivaj u miru, zahvalna su ti sva djeca s teškim invaliditetom i njihovi roditelji, a i svi mi, jer si nas zajedno sa svojom mamom naučio što je hrabrost i u najtežim životnim trenucima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 134
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a