Obavijesti

News

Komentari 63

'HNS nije povezan s ostavkom Kuščevića, oni ostaju u Vladi'

'HNS nije povezan s ostavkom Kuščevića, oni ostaju u Vladi'

Branko Bačić poručio je kako ostavka ministra Kuščevića nema veze s ultimatumom HNS-a. Vjeruje i kako bi do petka, posljednjeg dana ljetnog zasjedanja Sabora, mogli imenovati novog ministra uprave

VIDEO

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar stigao je jutros u Vladu. Komentirao je ostavku ministra uprave Lovre Kuščevića

- Razgovarali smo i nadam se da takve stvari više neće puniti naslovnice i biti u medijima, da će se više govoriti o reformama i o onome što stvarno radimo, što treba raditi - rekao je Štromar čija je stranka od premijera tražila ostavku ministra uprave. 

Kuščević dao ostavku: 'Ja sam odgovoran, ne želim biti uteg'
Kuščević dao ostavku: 'Ja sam odgovoran, ne želim biti uteg'

Na pitanje očekuje li HDZ-ovu odmazdu poručio je tek da treba razgovarati argumentirano.

Održana svečana sjednica grada Novalje

- Razgovarali smo i razgovarat ćemo te hajdemo iskoristiti ovih godinu dana da obavimo ono što trebamo napraviti - poručio je.
Za savjetnika ministra uprave Željka Holika, koji je u vrijeme vlade Zorana Milanovića savjetovao Ivana Vrdoljaka dok je bio na ministarskoj funkciji, Štromar je rekao da ga je upoznao prije 15 godina, kada je bio u Varaždinskoj županiji, a s Vrdoljakom nije razgovarao o tome.

Branko Bačić (HDZ) poručio je kako ostavka ministra Kuščevića nema veze s ultimatumom HNS-a, a odbacio je nagađanja da bi partneri mogli biti izbačeni iz Vlade odgovara: 

- Mi ćemo u Vladi nastaviti raditi u ovoj koaliciji - rekao je.

Na pitanje zašto se čekalo s ovakvim raspletom situacije i zašto se to nije razriješilo prošli tjedan, Bačić je uzvratio: 

- Za mene nije važno je li ministar Kušević razriješen ili je ostavku dao pet dana prije ili kasnije. Bitno je je li on napravio kazneno djelo ili nije.  To je za mene najvažnije. Važno je i može li se on kao ministar nositi s teretom koji mu je stavljen na leđa. Kada je on sam vidio da to više nije moguće   premijer je prihvatio njegovu ostavku - rekao je- 

Iako bi novog ministra uprave trebali imati u petak, Bačić nije odgovorio tko će biti novi ministar.

- Ta je odluka na predsjedniku Vlade, mislim da je on najbolje odlučiti. Ne bih nagađao o imenima. Vrlo brzo će doći u Sabor - rekao je Bačić koji smatra da bi za ministarstvo bilo dobro da njime tijekom ljetne stanke u zasjedanja Sabora upravlja ministar, a ne državni tajnik. 

Hoće li se odmah riješiti i zamjena za ministricu vanjskih poslova., koja je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe, kazao je kako ona na dužnost stupa 18. rujna te da za to ima dovoljno vremena. 

- Kada će premijer predložiti novog ministra ili ministricu pričekat ćemo još par dana da vidimo hoće li se i to mjesto popuniti na ovoj sjednici - kazao je. 

U HDZ-u će se poslijepodne okupiti HDZ-ovci na predsjedništvu i nacionalnom vijeću HDZ-a, a Bačić ne očekuje da će danas biti imenovan i novi politički tajnik HDZ-a. 

- Nije realno da se danas o tome se odlučuje - kazao je. 

Naveo je kako je razlog ostavke svakodnevno produciranje novih okolnosti oko rada ministra. 

Hoće li HDZ ipak reći zbogom HNS-u? 'Ništa neće biti isto...'
Hoće li HDZ ipak reći zbogom HNS-u? 'Ništa neće biti isto...'

- To je otežavalo rad Vlade, prvenstveno ministrov rad, te se nije mogao posvetiti svom poslu u Vladi, a bilo je to očekivano od njega i premijer je to prihvatio - poručio je Bačić. 

Upitan hoće li u Saboru Lovro Kuščević raditi s HDZ-om ili će ga povući neka od 'struja', rekao je kako će on kad je u pitanju rad Sabora i Vlade neće biti nikakvih struja i kako će raditi s klubom HDZ-a kao i svaki drugi zastupnik.

Na pitanje strahuje li od odmazde HDZ-a, odnosno da će biti izbačeni iz Vlade, Milorad Batinić (HNS) poručio je: 

- To je scenarij koji vjerujem da se neće desiti. Potez koji je premijer povukao je ispravan, državnički potez.

S obzirom na to da su u HNS-u spominjali kaznenu odgovornost ministra, Batinić je odgovorio tek da on institucija očekuje da rade svoj posao. 

- ;Mi smo ukazali na političku odgovornost, a dalje je na institucijama da ako ocjene da postoji dio kaznene odgovornosti da odrade taj dio posla - rekao je. 

Zagreb: Pupovac i Batinić sastali se s Bačićem i Reinerom u Klubu zastupnika HDZ-a

Kaže da je HNS više nego korektan koalicijski partner, a takvi će, kaže, i ostati. Ističe da nisu podmetali klipove partnerima. Na pitanje zazva li širu rekonstrukciju Vlade uzvratio je: 

- Sigurno ima prostora za poboljšanje. Vjerujem da će u zadnjih godinu dana određeni resori, koji možda do sada nisu do sada uspjeli držati tempo s HNS-ovim ministrima, da će se požuriti i da ćemo uhvatiti ono što smo se zalagali na početku ulaska u koaliciju - kazao je Batinić. 

Danas će se u 13:30 sastati koalicijski partneri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa