Obavijesti

News

Komentari 388

Kuščević dao ostavku: 'Ja sam odgovoran, ne želim biti uteg'

Kuščević dao ostavku: 'Ja sam odgovoran, ne želim biti uteg'
1

Jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temeljem svih neosnovanih napada na mene, predstavlja veliki teret i za stranku i za Vladu, rekao je Kuščević

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević dao je premijeru Andreju Plenkoviću mandat na raspolaganje. On je to prihvatio, potvrdio je premijer u obraćanju medijima u ponedjeljak navečer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:42

- Kuščević i ja smo razgovarali, on je dao na raspolaganje svoj mandat na mjesto ministra uprave i političkog tajnika, prihvatio sam tu njegovu ostavku. On će napustiti obje dužnosti, vratit će se u Hrvatski sabor. S obzirom na sve okolnosti koje traju proteklih tjedana u javnosti i medijima, procijenili smo da se time čini velika šteta i njemu i Vladi i da to nema nikakvog smisla. Kuščević sada mora riješiti sve nedoumice koje su sada u javnosti i na taj način si omogući nastavak političkog djelovanja, rekao je Plenković nakon sjednice u središnjici HDZ-a.

Nakon Plenkovića, javnosti se obratio i Kuščević:

- Ja sam odgovoran političar, dugo sam u politici. Jasno mi je da ova negativna medijska percepcija, temeljem svih neosnovanih napada na mene, predstavlja veliki teret i za stranku i za Vladu. Ja ne želim ovoj Vladi, koja ima izvrsne rezultate, biti uteg. Ponosan sam na sve što sam napravio u svoja tri mandata općinskog načelnika, mandatu županijskog vijećnika, u ministarskim mandatima-. S istim ću žarom nastaviti rad u Saboru, kao županijski vijećnik i kao općinski vijećnik u Nerežišću, rekao je Kuščević.

Nasljednik Kuščevića: Novi ministar bit će Darko Nekić?
Nasljednik Kuščevića: Novi ministar bit će Darko Nekić?

Bez odgovora o HNS-u

Na pitanje što je presudilo za ovakav rasplet, kao i ostaje li HNS-u u Vladi premijer nije odgovorio. Za sutra je sazvan sastanak koalicijskog partnera, a kako je premijer prihvatio ostavke Lovre Kuščevića, rasprava o HNS-ovom ultimatumu postaje bespredmetna, jednako kao i SDP-ov prijedlog za opoziv ministra uprave zbog afere "zlatni pašnjaci" koji su potpisala 43 zastupnika oporbe.

Upućeni nam kažu kako se Kuščević danas odlučio ponuditi premijeru mandate na raspolaganje, jer mu je "bilo dosta svega", a "imao je osjećaj da su se odluke o njegovoj sudbini već donijele". HNS koji je prije deset dana predložio smjenu ministra Lovre Kuščevića pozdravio je njegovu ostavku- 

- Smatramo da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost. Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, dok će pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivati nadležna tijela - poručili su.  

'Politički utjecaj Kuščeviću je služio samo za njegovu korist'
'Politički utjecaj Kuščeviću je služio samo za njegovu korist'

O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68.000 zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, kažu, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od koalicijskog sastanka.  

'Većina s Bandićem bila bi pakt s Luciferom'

Već danima u javnosti se nagađa kako bi zbog ultimatuma HNS iz Vlade mogao izletjeti i HNS. No premijer Plenković tada bi bio u poziciji da većinu "krpa" zastupnicima iz saborskog kluba Milana Bandića. Rijetki s kojima smo razgovarali nakon Kuščevićeve ostavke vjeruju u takav scenarij. 

Spora provjera jer Kuščević i Marić imaju puno nekretnina
Spora provjera jer Kuščević i Marić imaju puno nekretnina

- Preslagivanje većine s Milanom Bandićem bio bi slaganje pakta s Luciferom. Nikada ne znaš što će on trgovati. To bi za HDZ bio dvosjekli mač, iako bi biračko tijekom vjerojatno honoriralo odlazak NHS-a iz vladajuće većine. Što će biti, vidjet će se nakon sastanka koalicijskih partnera - kažu upućeni.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 388
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca