Obavijesti

News

Komentari 11

Ostojić: Rezultati kontrole o praćenju novinara do petka

Ostojić: Rezultati kontrole o praćenju novinara do petka
1

Da se pravdate eventualno nalogom državnog odvjetnika i da onda radite što vas je volja u jednom demokratskom društvu ne može biti prihvatljivo, tvrdi ministar Ostojić

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić tvrdi da će do petka biti poznati rezultati unutarnje kontrole vezano uz provjeru navoda o praćenju i izlistu telefonskih razgovora novinara i glavnog državnog odvjetnika. 

- Moja je obveza bila da će unutarnja kontrola izvršiti provjeru navoda koji su objavljeni u jednom dnevnom listu. Vjerujem da ćemo do petka imati rezultate unutarnje kontrole. Ono što načelno mogu reći da takav način postupanja, da se pravdate eventualno nalogom državnog odvjetnika i da onda radite što vas je volja, u jednom demokratskom društvu ne može biti prihvatljiv - kazao je ministar Ostojić u intervjuu Media servisu

Registar branitelja je prilika za raščišćavanje

Ministar Ostojić ponovio je, nakon objave Registra branitelja, da treba razlikovati one koji su doista bili na fronti od onih koji su se 'uvukli' na taj spisak. 

- Sada je prilika da kroz raščišćavanje Registra to možemo svi zajedno vidjeti - dodao je. 

Ponovio je i da branitelji ne moraju strahovati pri prelasku granice. 

MUP je inficiran ljudima koji odaju profesionalne tajne

Govoreći o radu MUP-a tijekom protekle godine, Ostojić je ocijenio da su pronašli kako je sustav inficiran ljudima koji su spremni odavati profesionalne tajne. 

- Bilo bi krivo reći da u policiji ne postoje ljudi koji kvalitetno odrađuju svoj posao i da sve što sam zatekao ne valja, ali previše je stvari koje tako više ne mogu dalje - kazao je i naglasio kako je snaga sustava upravo u tome da su sposobni ući u trag onima koji ruše ugled i dostojanstvo policije kako se takve stvari više ne bi ponavljale. 

Riječ je o slučajevima prodaje informacija krim-miljeu, istrage zbog lažnih diploma i sličnih. 

Dodao je i kako je u MUP-u bilo prostora za štednju. 

- MUP nije rastrošan i puno toga smo uspjeli srezati - kazao je i dodao da se on prvi mora ponašati štedljivo što i čini, pa je 'skresan' broj službenih automobila. Pazi se i na papir i druge stvari te nastojimo pronaći prostor koji neće ugroziti najvažnije, a to je da policajci na terenu budu potpuno opremljeni, kao i oni koji su direktno u sučeljevanju s krim-miljeom, a ne da je obrnuto, kao što je prije bila praksa - da vrh ima sve, a ne primjećuje što se dešava u policijskoj postaji - kazao je Ostojić.

Od 1. siječnja policajci će nositi POS uređaje

Situacija je teška i policija trpi krizu, ali efikasnost nije pala, ocijenio je. Potvrdio je da će policajci nositi POS uređaje od 1. siječnja, kad stupa na snagu Prekršajni zakon prema kojem će se prometne kazne moći naplaćivati na licu mjesta ili karticama. Dodao je da su od rujna krenuli s pilot-projektom i naplatili više od 500 tisuća kuna na taj način. 

- To nije praksa samo u Hrvatskoj, tako se radi i u mnogim drugim zemljama - dodao je. 

Nije bilo propusta u potrazi za Antonijom Bilić

Ostojić se osvrnuo i na pronalazak posmrtnih ostataka Antonije Bilić i rekao kako je utvrđeno da propusta u istrazi za vrijeme mandata prethodne vlasti nije bilo. 

- Naša interna kontrola je utvrdila da je policija postupala sukladno svim policijskim pravilima, zajedno s HGSS-om - rekao je i dodao kako je napravljeno sve "po zanatu", a i svi su bili visoko motivirani da pronađu tijelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao