Obavijesti

News

Komentari 34

Ostojić u Ogulinu otvorio Hitni prijem vrijedan 5,2 milijuna kn

Ostojić u Ogulinu otvorio Hitni prijem vrijedan 5,2 milijuna kn
15

Prije svečanog otvorenja Odjela ministar zdravlja Rajko Ostojić je obišao sve odjele bolnice i pacijente. Bolničkom osoblju je zaželio dobar rad, ali i što manje posla

VIDEO

Ministar zdravlja Rajko Ostojić rezanjem vrpce u ponedjeljak je svečano otvorio novouređeni prostor Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici Ogulin

Prije svečanog otvorenja ministar je obišao sve odjele bolnice i pacijente. Bolničkom osoblju je zaželio dobar rad, ali i što manje posla. Ministar je kazao da je htio upoznati bolnicu jer je dobro zna iz papira, broja usluga, iz broja novorođene djece, broja operacija, broja operacija kukova, leđa što mu je ukazivalo na sjajnu struku.   

- Objedinjeni bolnički hitan prijem je ključan i važan radi građana. Do sada su naši građani, pacijenti morali šetati od ordinacije do ordinacije. Sada dolaze na jedna vrata, na jedno mjesto i oko njih se nalaze izuzetno dobro educirane sestre, tehničari i liječnici. Time se nedvojbeno smanjuje invaliditet, morbiditet i mortalitet. Hitna medicina je zrcalo stručnosti, zrcalo stručnosti i zrcalo humanosti. Nažalost, nerijetko morate pomagati unesrećenima na autocesti, a falilo vam je i nedostajalo organiziranosti. Uspjeli smo na jednom mjestu posložiti i opremu i ljudske potencijale - kazao je ministar Ostojić. 

U pratnji domaćina Krunoslava Cindrića, ravnatelja OB Ogulina, župana Ivana Vučića, gradonačelnika Jure Turkovića i ostalih uzvanika obišao je novouređen i opremljeni Objedinjeni hitni prijem. Tijekom obilaska ministar je pregledao liječničke nalaze pacijenta kojeg su liječnici zbrinjavali na Odjelu HMP-i. 

Uređenje i opremanje objedinjenog hitnog medicinskog prijema u potpunosti je financiralo Ministarstvo zdravlja koje je stajalo 5,2 milijuna kuna.             

Otvorenje i u Gospiću: U siječnju rasprava o restrukturiranju bolnica

- U idućoj godini hrvatski zdravstveni sustav donijet će promjene u županijskim bolnicama, specijaliziranim bolnicama i kliničkim bolničkim centrima. Očekuje se ukidanje pojedinih odsjeka, broj postelja po jednom odjelu povećat će se s 10 na 15, a manje bolnice pripojit će se većima. Plan restrukturiranja zdravstva stigao je nakon polugodišnje dubinske analize kojom su uočene kritične točke, a kada se sve utanači, plan restrukturiranja u siječnju će ići na javnu raspravu – kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorivši u Gospiću novi objedinjeni odjel hitne medicine.

Investicija je to vrijedna 3,9 milijuna kuna koja je u cijelosti financirana sredstvima Ministarstva zdravlja. Objedinjeni odjeli hitne medicine predstavljaju jedinstveno ulazno mjesto za sve pacijente na kojemu će im biti pružena odgovarajuća medicinska skrb, obavljeni pregledi i postavljena dijagnoza te liječena sva hitna stanja. 

Posjetom gospićkoj bolnici ministar zdravlja Rajko Ostojić potvrdio je kako tzv. master plan uključuje spajanje bolnica i ukidanje odsjeka u županijama, ali nikako i njihovo zatvaranje. Koja će se bolnica kojem većem centru pripojiti, Ostojić nije kazao, ali je iznio podatak da gospićka bolnica neće ići u pripajanje. Razlog tome je činjenica da, iako dobro prometno povezan, Gospić u krugu od 100 kilometara nema druge velike bolnice. 

Na otvorenje pozvao i bivšeg ministra Milinovića

Na prigodnoj svečanosti otvaranja objedinjenog odjela hitne medicine u Gospiću ujedinjeni su bili i bivši ministar Milinović i sadašnji Ostojić. Ostojić je kazao kako je Milinovića osobno pozvao na otvorenje jer su sve borbe i sukobi zapravo dio političke retorike, a nakon izbora svi imaju isti cilj, a to je poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite svih građana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...