Obavijesti

News

Komentari 3

Osuđeni na 101 godinu: Krivi su za pljačke, ubojstva, iznude

Sud BiH je izrekao zatvorske kazne u ukupnom trajanju većem od sto godina trinaestorici pripadnika organiziranog kriminala odgovornima za niz teških pljački, ubojstava...

VIDEO

Sud Bosne i Hercegovine u srijedu je izrekao zatvorske kazne u ukupnom trajanju većem od sto godina trinaestorici pripadnika organiziranog kriminala odgovornima za niz teških pljački, ubojstava, iznuda i drugih kaznenih djela. 

Nakon višemjesečnog suđenja prvooptuženi u ovom procesu Bojan Cvijan osuđen je na 20 godine zatvora dok je ostalih dvanaest dobilo kazne u rasponu od jedne do osamnaest godina zatvora a ukupno je izrečena 101 godina zatvora.

Trojica optuženih oslobođeni su krivnje.

Cvijan je jedan od najbližih suradnika Darka Eleza, vođe jedne od kriminalnih skupina koja je sjedište imala na području Istočnog Sarajeva.

Elez je isto tako bio pod istragom no pobjegao je iz BiH u Srbiju gdje je također bio na tjeralici zbog kaznenih djela počinjenih u toj zemlji. Tamo je osuđen na devet godina zatvora i trenutačno je na izdržavanju te kazne.

Iz Tužiteljstva BiH pozdravili su osuđujuću presudu ističući kako je riječ o procesuiranju jednog od najtežih slučajeva organiziranog kriminala u toj zemlji u posljednjih desetak godina.

Istragom državnog tužiteljstva u predmetu pod kodnim nazivom "Lutka" obuhvaćene su ukupno 32 osobe.

U ranije okončanim postupcima po sporazumnim priznanjima krivnje ili u izdvojenim postupcima već je izrečeno niz pravomoćnih presuda s 55 godina zatvora.

Osude su izrečene za više teških ubojstava, pokušaja ubojstava, oružane pljačke banaka i transporta novca u iznosu većem od pet milijuna eura te za razbojništva, pranje novca i druga kaznena djela.

 U ovom predmetu razriješeno je ukupno šest ubojstava i pokušaja ubojstava počinjenih u maniri mafijaških obračuna, u oružanim zasjedama, tzv. „sačekušama“ ili daljinskim aktiviranjem eksplozivnih naprava na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu