Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osuđivani pedofil je danima pratio dječake po Zagrebu

Krešimir B. (63) je danima je pratio dječake na okretištu tramvaja na Savskoj cesti. Otac 13-godišnjeg dječaka muškarca je prijavio. Sudac istrage odredio mu je pritvor

50 komentara

Osuđivani silovatelj dječaka Krešimir B. (63) danima je pratio dječake na okretištu tramvaja na Savskoj cesti u Zagrebu. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa je 13-godišnjak o njegovu čudnu ponašanju obavijestio oca. Ovaj je potom alarmirao policajce koji su ga kriminalistički obradili i priveli sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu. Utvrdili su da je od 26. veljače do 4. ožujka 2014. pratio dječake. Sudac istrage je muškarca koji je prijavljen za nametljivo ponašanje za što može dobiti do tri godine zatvora, poslao na mjesec dana iza rešetaka kako ne bi mogao ponovno pratiti djecu. Nametljivo ponašanje novo je kazneno djelo. Zakon kaže:

"Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Ako je djelo počinjeno prema djetetu, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora do tri godine."

Inženjer elektrotehnike je u listopadu 2006. prišao 15-godišnjem dječaku s Hvara u sportskoj kladionici. Doznao je da dječak nije pod roditeljskim nadzorom, pa mu je plaćao klađenje. Na kraju ga je odveo u svoj stan, gdje ga je silovao. Već ranije je dobio osam mjeseci u za bludničenje nad drugim 15-godišnjakom, a 1995. zaradio je polugodišnji zatvor zbog bludničenja nad 13-godišnjakom.


Možda vas zanima i ovo:
Message