News

Komentari 6

Osveta: Gadafijeve snage su napale ambasadu V. Britanije

Osveta: Gadafijeve snage su napale ambasadu V. Britanije

Nakon što je u NATO-vom napadu ubijen Gadafijev najmlađi sin, njegove snage su napale veleposlanstvo V. Britanije. Britanija je deportirala libijskog veleposlanika

Gadafijeve snage su u nedjelju uništile veleposlanstvo Velike Britanije u Tripoliju, kako bi osvetili granatiranje u kojem je ubijen najmlađi sin libijskog čelnika. Libijskom veleposlaniku u Velikoj Britaniji odredili su jedan dan za napuštanje zemlje, jer su ga kaznili za napad na njihovo veleposlanstvo u Libiji. Zgrada britanske ambasade je inače već nekoliko tjedana prazna. 

Prema navodima libijskih vlasti, NATO je u zračnom napadu bacio tri projektila na Gadafijevu rezidenciju. U napadu su poginuli njegov najmlađi sin Saif al-Arab (29) te tri Gadafijeva unuka. Libijski čelnik i njegova supruga su u trenutku napada bili u vili, ali nisu ozlijeđeni.

- Ovo je bio direktan pokušaj ubojstva libijskog čelnika. To nije dopušteno prema međunarodnom pravu. Zapravo, to nije dopušteno prema nikakvom moralnom kodu ni principima - rekao je Moussa Ibrahim, Gadafijev glasnogovornik. 

Rusija je izvijestila kako sumnjaju u namjere Zapadne koalicije. Smatraju kako koalicijske snage žele psihički dotući Gadafija. U posljednjih nekoliko dana , britanske, francuske i američke snage na području Libije dodatno su se naoružavale, prenosi Daily Mail.

Najčitaniji članci