Obavijesti

News

Otac dirao kćer (17) po grudima, dobio je samo novčanu kaznu. Odvjetnik: Šokiran sam ovime

Otac dirao kćer (17) po grudima, dobio je samo novčanu kaznu. Odvjetnik: Šokiran sam ovime

Otac iz središnje Hrvatske je kažnjen samo s novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura i uz to mora platiti 118 eura troškova postupka. Kako se navodi, lani je u kolovozu vrijeđao kćer, a to mu nije bilo prvi put

VIDEO

U Hrvatskoj se dogodio još jedan u nizu zločina nad djecom, koji nisu kažnjeni kako bi trebali biti, nego se zlostavljač, a još k tome i otac žrtve, izvukao samo s novčanom kaznom i neće završiti iza rešetaka, a dobio je na sve to i pravo žalbe.

Naime, muškarac (44) u središnjoj Hrvatskoj osuđen je, kako piše Danica.hr zbog psihičkog nasilja nad svojom kćeri (17), iako joj je, prema njezinu svjedočenju, gurao ruke pod majicu i dirao grudi. Kažnjen je samo s novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura i uz to mora platiti 118 eura troškova postupka. Kako se navodi, lani je u kolovozu vrijeđao kćer, a to mu nije bilo prvi put.

Ona je ispričala kako joj je rekao da je glupa i da nije njegovo dijete te da je bolje da je nije napravio. Sutkinja je obrazložila da je time počinio psihičko nasilje kod djevojke, što je izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva.

U šokantnom svjedočenju, 17-godišnjakinja je ispričala i kako joj je gurao ruku pod majicu te je dirao po grudima. Navodi i kako je tu večer popio dvije litre vina, a prije toga i žestice te da od tog događaja nemaju kontakta. Presuda je nepravomoćna i otac se na nju može žaliti.

'Radi o djetetu, osobi koja je ovisna o počinitelju djela'

Razgovarali smo s odvjetnikom Antonio Volarevićem, koji je šokiran izrečenom kaznom.

- Ako je činjenični opis djela zaista takav, iako ne znam ništa o predmetu, a i radi se o predmetu u kojem je potrebno čuvati identitet žrtve pa svi moramo biti oprezni, iskreno sam šokiran izrečenom kaznom. Smatram da bi kazna morala biti puno veća, posebno zato što se radi o djetetu, osobi koja je ovisna o počinitelju djela te bi po prirodi stvari to trebala biti osoba od djetetova najvećeg povjerenja - istaknuo je za 24sata odvjetnik Antonio Volarević.

Navodi kako je za takvu jednu radnju koja je izjednačena sa spolnom radnjom, a posebno vlastitog djeteta koje u ocu, ističe, traži utočište, zaštitu i primjer, ovo posebno teško djelo te bi trebalo biti puno strože kažnjeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu