Otac došao po Cesarea u Split: Nina Kuluz ga prijavila policiji | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otac došao po Cesarea u Split: Nina Kuluz ga prijavila policiji

Alessandro Avenati je iz splitske policije dobio poziv da im se javi u četvrtak kako bi porazgovarali o prijavama koje je podnijela njegova bivša partnerica zbog obiteljskog nasilja i povrede dječjih prava

Foto: Facebook/Alessandro Avenati
200 komentara

Otac dječaka Cesarea, Alessandro Avenati, doletio je jučer u Split kako bi odveo sina u Italiju, no iz sigurnosnih razloga je ovrha ipak bila odgođena.

DJEČAK OSTAJE S MAJKOM Alessandro Avenati: "Hrvatsko pravosuđe je potpuno mrtvo"

Avenati je iz splitske policije dobio poziv da im se javi u četvrtak kako bi porazgovarali o prijavama koje je podnijela njegova bivša partnerica Nina Kuluz koja je u javnom istupu izjavila kako je prije sedam godina pobjegla sa sinom iz Italije zbog obiteljskog nasilja.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

Policiji je svog bivšeg partnera prijavila i zbog povrede dječjih prava jer nije viđao sina.

- Prijave za obiteljsko nasilje nisu od jučer. Ja sam ga prijavila još prošle kad mi je slao prijeteće poruke i vrijeđao pred našim djetetom. Uvijek su mi prigovarali što ga nisam prijavljivala za nasilje, sad sam ga prijavila i opet mi prigovaraju, objasnila nam je Nina Kuluz zbog čega je bivšeg partnera Alessandra Avenatija prijavila policiji. Dodala je da je policajcima predala ispise telefonskih poziva i sms poruke koje joj je Alessandro slao te da joj je žao što to nije učinila godinama prije.

Kaže kako je on u srijedu, na dan odgođene ovrhe, došao u Hrvatsku budući je unaprijed kupio kartu i našao smještaj kako bi vidio dijete.

- Mi smo doista imali susret na kojemu je bio prisutan i netko iz Centra za socijalnu skrb. Danas sam mu poslala poruku da ga pitam želi li vidjeti dijete prije nego ode u školu, da bi mi on rekao da je završio u policiji - kaže Nina.

SIGURNOSNI RAZLOZI? Sud je na neodređeno vrijeme odgodio ovrhu nad Cesareom

Kuluz je sa sinom iz Italije pobjegla 2011. godine, a nedavno ju je talijanski sud osudio na zatvorsku kaznu i obavezno javljanje policiji u Torinu svakih dva tjedna.

Posljednja ovrha bila je zakazana za srijedu, no nije se održala.  Navodno je odgođena iz sigurnosnih razloga. 

Osim odgode u Splitu, Nina Kuluz je dobila i odgodu svog javljanja policiji u Italiji na koju je trebala otići upravo sutra za kada je bila zakazana i ovrha njenog sina u Splitu. S talijanskog suda su ju izvijestili da se umjesto dosadašnjih svakih 15 dana policiji u Torinu mora javljati svakih 20 dana.
 
Kuluz je proteklog vikenda medijima otkrila novi nalaz dječjeg psihijatra, po čijem bi mišljenju za Cesarea bio štetan odlazak u Italiju ocu. Uz to, zajedno je sa svojom prijateljicom Vandom Plazonić među ostalim ustvrdila kako dijete nije otela, već se po dolasku u Split javila Centru za socijalnu skrb, kao i da je otac djeteta mogao vidjeti dječaka ukupno 108 dana, od čega je iskoristio svega tri dana da bude s njim u kontaktu.

TOP 3 VIJESTI Ovrha nad Cesareom u srijedu: 'Ne mogu ostaviti svoje dijete'

Istaknula je tada i da će, ako Cesarea ovrše i predaju Alessandru Avenatiju, u Italiji završiti u institucijama s obzirom da se otac nije u stanju brinuti o njemu. Zatražila je i novo vještačenje djeteta i roditelja, a DORH-u je protiv ovršne sutkinje podnijela kaznenu prijavu zbog njenog kontakta s Avenatijevom odvjetnicom te tajnih ovrha.

Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina je pobjegla iz Italije, skrivajući se u Bosni i Hercegovini. Potom se vratila u Split, a dječakov otac je dva puta pokušao sina vratiti u Italiju. U lipnju prošle godine je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom.

U međuvremenu je na talijanskom sudu izgubila skrbništvo nad dječakom, zbog otmice sina je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, obvezna je Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te ima obvezu javljanja talijanskoj policiji dva puta mjesečno.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message