Obavijesti

News

Komentari 1

Otac Gordane Getoš: Moju kćer su prisilili da prizna

Otac Gordane Getoš: Moju kćer su prisilili da prizna
3

Branimir Glavaš je prije nastavka suđenja popio kavu u obližnjem kafiću. Kazao nam je da se dobro osjeća, te da mu je zdravlje puno bolje

VIDEO

Na početku suđenja Glavaševa obrana zatražila je da se svjedok Vladimir Faber ne ispita, zbog njegovog tajnog sastanka sa sestrom optužene Gordane Getoš. Također su zatražili isključenje županijske državne odvjetnice Jasmine Dolmagić jer je novinarima davala dijelove dokumenata sa saslušanja tajnih svjedoka.
Branimir Glavaš rekao je kako je interna istraga u Državnom odvjetništvu o curenju informacija nije bila provedena kako treba, te da je njezina svrha bila zaštititi Fabera. Tvrdi i da je Faber, koji je u to vrijeme bio načelnik PU osječko - baranjske, tijekom istrage kontaktirao i njega kada je već imao status osumnjičenika. Također tvrdi da se Faber prošle godine susreo s dvojicom svjedoka u Osijeku i Vukovaru. Glavaš je sudu predao fotografije iz kafića u osječkoj Tvrđi na kojima su snimljeni Vladimir Faber i svjedok Radoslav Arambašić. Tužiteljstvo, pak, traži da se Faber ipak ispita, jer je Gordana Getoš u svom iskazu posvjedočila kako je on više puta ulazio u policijske prostorije gdje su nju ispitivali te je čak dovodio i njezino dijete.
O izuzeću Jasmine Dolmagić odluku će donijeti viši državni odvjetnik, a ona će do donošenja odluke prekinuti rad na slučaju. Zamijenit će ju Ivica Kraljević. Sudac je odlučio ispitati Vladimira Fabera i ostale policijske službenike.
Na sudu je u ponedjeljak svjedočio i otac Gordane Getoš, Andrija. On je kazao da je njegova kćer 18.10.2006 došla k njemu te da su zajedno  pili kavu, kada joj je zazvonio mobitel.
 - Na njezinom licu vidio sam da je poziv čudan. Tada mi je rekla da je na telefonu Faber. Uzeo sam mobitel i Faber je rekao da je najbolje da Gordana dođe sama u policiju da izbjegne neugodnosti. Faber mi je pročitao iskaze tajnih svjedoka, te rekao da su optužbe veoma ozbiljne. Uhitili su Gordanu. Nazvao sam odvjetnika Radoslava Arambašića i zamolio ga da spriječi maltretiranja moje kćeri. Zastrašivali su moju kćer velikim zatvorskim kaznama. Sutradan ujutro Arambašić je rekao da su svi priznali, da mora priznati i Gordana. Dao mi je Faberov broj s kojim sam se i sastao. On mi je rekao da je Gordana bila samo teklić i neka prizna - ispričao je Andrija Getoš i dodao da je Gordana slijedeći dan došla k istražnom sucu potpuno mokra, iscrpljena i neispavana. Izgledala je uplašeno, kaže, i strašno zbunjeno. Tada je saznao da je potpisala iskaz o kojem je pričao Faber, ispričao je otac okrivljene Gordane Getoš. Potvrdio je i da je netko naredio da se Gordanina kći Laura dovede u policiju, ali kaže da ne zna tko je to bio.
Tomislav Getoš, brat Gordane Getoš, u svom je iskazu kazao da im je odvjetnik Arambašić rekao da je o njoj razgovarao sa glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem i "samim vrhom".
- Kako mi je rekla sestra Anamarija, koja je posjetila Gordanu u pritvoru, Arambašić je prijetio Gordani da će joj oduzeti skrbništvo nad djetetom - ispričao je T. Getoš.
Glavaš je na sud prvi put došao kao slobodan čovjek, jer mu je 11. siječnja ukinut pritvor. Pušten je zbog stjecanja zastupničkog statusa i imuniteta. Glavaš je u ponedjeljak prije nastavka suđenja u obližnjem kafiću pio kavu.
- Dobro sam, zdravlje je bolje - kratko nam je izjavio Glavaš, čijem su stolu prišli mnogi građani i rukovali se s njim.
Branimir Glava i na suđenje je došao dobro raspoložen, aktivno sudjeluje i prati raspravu, te čak postavlja i pitanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...