Obavijesti

News

Komentari 15

Otac jedanaestero djece umro na vjenčanju: Srušio se kod oltara dok je čekao mladenku

Otac jedanaestero djece umro na vjenčanju: Srušio se kod oltara dok je čekao mladenku

Alison i Paul su zajedno bili 21 godinu. Odlučili su se vjenčati nakon što je liječnik Paulu potvrdio da boluje od raka. Premda su mu prognoze bile da može živjeti još mjesecima, preminuo je na vjenčanju...

Paul Wynn (57), otac jedanaestero djece iz Škotske, je bolovao od raka kada se srušio na vjenčanju. Kolabirao je i preminuo. Obitelj ga je neuspješno probala spasiti.

Alison (38) i Paul su zajedno bili 21 godinu, imaju petero djece te je shrvano izjavila da je on bio "fantastičan otac".

Paulu su doktori rekli da ima rak gušterače osam dana prije nego što je umro, a davali su mu između šest tjedana i dva mjeseca života.

Par je zato požurio s vjenčanjem, da iskoriste preostalo vrijeme. Alison, koja je promijenila prezime prije nekoliko godina, kaže da je obitelj shrvana:

- Da sam znala da nemamo puno vremena organizirala bi vjenčanje početkom tjedna. Nikad nije otišao na liječenje.

Vjenčanje je trebalo biti održano 25. lipnja, a mlada je zaboravila cvijeće te je kasnila 10-ak minuta dok je čekala da joj ga prijateljica donese:

Tuga na vjenčanju

- Pokupila sam cvijeće i krenula po stepenicama. Sve se činilo u redu iako se činilo da je Paulu malo neudobno.

- Doveli su ga u uredskom stolcu jer nije imao energije doći do sobe. Rekli su mi da nije imao daha i da se borio.

Kada je Alison dolazila pred oltar, shvatila je da je Paul klonuo u stolcu i da nešto nije u redu.

- Zazvala sam ga nekoliko puta. Nije se okrenuo, nije me pogledao i shvatila sam da nešto nije u redu i počela sam se gubiti i vikati njegovo ime. Danielle Sood, Paulova kuma i njena sestra spustile su Paula na zemlju i te mu počele pružati prvu pomoć reanimacijom, zatim i defibrilatorom, ali nije mu bilo spasa.

- Paul i ja smo izgubili dijete 2004., imala sam spontani pobačaj, pa nalazim utjehu u tome da je on gore s našim djetetom. Njegova majka je preminula 2020., pa je i s njom.

Kada je par saznao za Paulovu bolest, vjenčanje su pomaknuli s 16. srpnja na kraj lipnja. Upoznali su se 1999. i u vezi dugoj 21 godinu dobili su petero djece:

- Mi smo mu bili život, napravio bi sve za svoju djecu. Pomaknuo bi nebo i zemlju za njih i svi su ga voljeli.

Poznanici su pokrenuli skupljanje donacija kako bi pomogli obitelji da plate Paulov pogreb.