Obavijesti

News

Komentari 125

Kerry poručio: Rusija je imala izbor. Izabrala je krivu opciju...

Kerry poručio: Rusija je imala izbor. Izabrala je krivu opciju...
9

Povreda suverenosti Ukrajine ujedinila je svijet koji je stao uz ukrajinski narod. SAD neće dozvoliti da kršenje ukrajinskog suvereniteta prođe bez odgovora, kaže Kerry

VIDEO

>>> Zadnje informacije (21.00)

Ukrajinski narod želi vladu koji će oni izabrati i gospodarstvo koje im daje šansu da žive kao i drugi ljudi, rekao je američki državni tajnik John Kerry na konferenciji za novinare nakon neuspješnih pregovora s Rusijom. 

Napomenuo je kako su se ministri vanjskih poslova dogovorili  da će narednih dana nastaviti sa intenzivnim razgovorima. 

- Ruska povreda suverenosti Ukrajine ujedinila je svijet koji je stao uz ukrajinski narod. Rusija je izabrala, a mi smo jasno dali do znanja da vjerujemo kako je izabrala krivo kada je poslala svoju vojsku na Krim. SAD neće dozvoliti da kršenje ukrajinskog suvereniteta prođe bez odgovora - rekao je Kerry.

Sud u Kijevu izdao nalog za uhićenjem predsjednika Krima

Kako javlja BBC pozivajući se na ukrajinske medije sud u Kijevu izdao je uhidbeni nalog za proruskim predsjednikom Krima Sergejem Aksjonovim i šefom regionalnog parlamenta Volodimirom Konstantinovim. Prijavljeni su zbog nasilnog remećenja ustavnopravnog poretka s ciljem preuzimanja vlasti.

Lavrov: Sve smo se dogovorili; SAD: Ništa nismo dogovorili

U Parizu su se u srijedu sastale američka i ruska strana. Iako je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao kako je postignut određeni dogovor, Amerika je to zanijekala i rekla je da zasad oko krize u Ukrajini nema nikakvog dogovora. 

- Nije postignut nikakav sporazum niti će ga u budućnosti biti bez izravnog uključivanja ukrajinske vlade – komentirao je neimenovani američki dužnosnik.

Lavrov je naprasno otišao iz Pariza i rekao da će se pregovori nastaviti u idućim danima. Nije niti razgovarao s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova.

Oteli ukrajinskog pukovnika, prijetili oružjem UN izaslaniku

Roberta Serryja, posebnog izaslanika glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona, otela je skupina naoružanih muškaraca na Krimu. Tu je informaciju u srijedu poslijepodne objavila agencija Interfax. No nju je ubrzo demantirao sam UN. 

UN je objavio kako Serry nije otet, ali da su mu nepoznati muškarci prijetili oružjem. Navodno su mu rekli da bi bilo najbolje da odmah ode s Krima. Serry se sklonio u jednom kafiću u kojem je čekao pomoć. Oko 18.30 sati Serry je bio na putu za zračnu luku te se pretpostavlja da je napustio Krim. 

Prema pisanju BBC-a u blizini Jalte na ulazu u bazu obalne straže otet je Mihail Koval, viši ukrajinski granični pukovnik. Otelo ga je 40 napadača koji su bili odjeveni kao motociklisti. Strpali su ga u džip i odveli u nepoznato. 

Prema zadnjim informacijama Koval je stupio u kontakt s graničnom stražom i rekao im je da je dobro. 

NATO prekinuo sastanak s Rusima

NATO je prekinuo sastanak s ruskim predstavnicima. NATO je također objavio kako "preispituje svoje odnose s Rusijom". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)