Obavijesti

News

Komentari 47

Otet prije pola stoljeća: Ovako bi danas izgledao sin Hrvatice

Otet prije pola stoljeća: Ovako bi danas izgledao sin Hrvatice
13

Dora je 1964. rodila sina. On je otet. Policija je našla dječaka za koje su mislili da je Dorin sin. DNK analiza je pokazala da mu ona nije mama. Njenog sina sad traže

VIDEO

Američka policija opet je otvorila slučaj Paula Fronczaka (49), a napravljene su i nove snimke koje bi joj možda mogle pomoći da ga riješi.

Podsjetimo, mediji su pisali u lipnju ove godine o neobičnoj sudbini Paula Fronczaka. Dora Fronczak, Amerikanka hrvatskog podrijetla, rodila je u travnju 1964. sina Paula Josepha u bolnici u Chicagu. Dan nakon poroda, žena koja je glumila medicinsku sestru, otela je Dori i njezinom suprugu Chesteru bebu. U srpnju iduće godine u kolicima u Newarku, New Jersey, policija je našla napuštenog dječaka. 

Istražitelji FBI-ja su zaključili kako je to Dorin i Chesterov sin. Vratili su ga presretnim roditeljima. Godinama su ga odgajali kao svojeg sina. Paul je odrastao, odselio se u Nevadu. Oženio se i ima kći Emmu. No uvijek je sumnjao da nešto nije u redu. Napravili su DNK test koji je pokazao da on nije Dorin i Chesterov sin. 

Pokušava saznati tko je on

Paul sad pokušava saznati tko je on i tko su njegovi roditelji te što se zapravo dogodilo s Dorinim i Chesterovim sinom. Policija istražuje cijeli slučaj, a u njega se uključila i tvrtka iz Michigana koja pomaže policiji i pravosuđu u pronalasku nestalih osoba. 

Naime, u bolnici je napravljena fotografija djeteta Dore i Chestera prije nego je oteto. Nakon otmice nastala je velika potjera u kojoj se koristila i ta fotografija. Spomenuta firma sada je prema njoj napravila fotorobot koji pokazuje kako bi oteto dijete izgledalo danas kao odrasli čovjek. Nadaju se da će im taj fotorobot pomoći u potrazi. Mediji su objavili fotorobot, a policija i Paul se nadaju da će muškarac s tog fotorobota, ako je živ, javiti ili barem netko tko ga poznaje. 

- Želim znati tko sam ja zapravo, a želim i znati što se dogodilo s pravim Paulom - kaže Fronczak za ABC NEWS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"