Obavijesti

News

Komentari 137

'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz'

'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz'
4

Prijave o lažnim diplomama i njihovim vlasnicima proslijedili smo DORH-u, svi oni koji su se zaposlili temeljem krivotvorenih diploma posao ne mogu zadržati, kaže Divjak

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije, otkrila je detalje o trima novootkrivenim lažnim diplomama Filozofskog fakulteta

- Ovdje je riječ o jednoj diplomi iz 2000. godine za njemački i francuski jezik. Temeljem te diplome jedna osoba radi u gimnaziji. Druga je diploma iz 2016. iz informacijskih znanosti, osoba radi u srednjoj školi. Treća je iz 2018. godine za hrvatski i njemački jezik. Osoba radi u osnovnoj školi. Hvala svim ravnateljima koji su pristupili provjeri diploma i poruka svima koji imaju krivotvorene diplome da ćemo sve varalice identificirati i svi će dobiti izvanredni otkaz. Prijave o lažnim diplomama i njihovim vlasnicima proslijedili smo DORH-u, svi oni koji su se zaposlili temeljem krivotvorenih diploma posao ne mogu zadržati, kaže Divjak.

- Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi, jedino se poštenim radom i poštenjem može napredovati. Pokazali smo da je naša akcija bila opravdana. Apeliram na ostale ravnatelje da u godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. Apeliram i na fakultete gdje dolaze te diplome na provjeru da ih odrade na način kao što je to učinio Filozofski, rekla je ministrica.

Dekanica: Na diplomama je moj lažni potpis

Dekanica Filozofskog fakulteta Vesna Vlahović-Štetić potvrdila za Jutarnji list da su lažni dokumenti otkriveni kod njih.

Na Filozofskom su sporne dvije diplome: 'Tamo je lažni potpis'
Na Filozofskom su sporne dvije diplome: 'Tamo je lažni potpis'

- Pri provjeri diploma zaposlenika škola pronašli smo dva krivotvorena slučaja. Obavijestili smo o tome uprave škola i nadležnim institucijama, kaže dekanica.

Ne želi u javnost izaći s nazivima škola, kaže tek da je u slučaju prve otkrivene lažne diplome riječ o osnovnoj školi u manjemu mjestu. Diploma, opisuje dekanica, ima brojeve koji se ne podudaraju s mogućom godinom izdanja, potpis dekana nije vjerodostojan, niti je pogođen font slova na samoj diplomi, drugim riječima, greške vidljive iz aviona.

- Potpis nije sličio mojemu potpisu. Netko je imao informaciju da sam dekanica, no očito nije imao priliku vidjeti moj potpis - kaže dekanica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu