Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
137 komentara

'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz'

Prijave o lažnim diplomama i njihovim vlasnicima proslijedili smo DORH-u, svi oni koji su se zaposlili temeljem krivotvorenih diploma posao ne mogu zadržati, kaže Divjak

Zagreb: Ministrica Divjak na izvanrednoj konferenciji o lažnim diplomama
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
137 komentara

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije, otkrila je detalje o trima novootkrivenim lažnim diplomama Filozofskog fakulteta

- Ovdje je riječ o jednoj diplomi iz 2000. godine za njemački i francuski jezik. Temeljem te diplome jedna osoba radi u gimnaziji. Druga je diploma iz 2016. iz informacijskih znanosti, osoba radi u srednjoj školi. Treća je iz 2018. godine za hrvatski i njemački jezik. Osoba radi u osnovnoj školi. Hvala svim ravnateljima koji su pristupili provjeri diploma i poruka svima koji imaju krivotvorene diplome da ćemo sve varalice identificirati i svi će dobiti izvanredni otkaz. Prijave o lažnim diplomama i njihovim vlasnicima proslijedili smo DORH-u, svi oni koji su se zaposlili temeljem krivotvorenih diploma posao ne mogu zadržati, kaže Divjak.

- Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi, jedino se poštenim radom i poštenjem može napredovati. Pokazali smo da je naša akcija bila opravdana. Apeliram na ostale ravnatelje da u godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. Apeliram i na fakultete gdje dolaze te diplome na provjeru da ih odrade na način kao što je to učinio Filozofski, rekla je ministrica.

Dekanica: Na diplomama je moj lažni potpis

Dekanica Filozofskog fakulteta Vesna Vlahović-Štetić potvrdila za Jutarnji list da su lažni dokumenti otkriveni kod njih.

Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu Vlade DIVJAK NAREDILA PROVJERU Na Filozofskom su sporne dvije diplome: 'Tamo je lažni potpis'

- Pri provjeri diploma zaposlenika škola pronašli smo dva krivotvorena slučaja. Obavijestili smo o tome uprave škola i nadležnim institucijama, kaže dekanica.

Ne želi u javnost izaći s nazivima škola, kaže tek da je u slučaju prve otkrivene lažne diplome riječ o osnovnoj školi u manjemu mjestu. Diploma, opisuje dekanica, ima brojeve koji se ne podudaraju s mogućom godinom izdanja, potpis dekana nije vjerodostojan, niti je pogođen font slova na samoj diplomi, drugim riječima, greške vidljive iz aviona.

- Potpis nije sličio mojemu potpisu. Netko je imao informaciju da sam dekanica, no očito nije imao priliku vidjeti moj potpis - kaže dekanica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message