'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 137

'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz'

'Sve varalice ćemo otkriti i svi oni će dobiti izvanredni otkaz'
4

Prijave o lažnim diplomama i njihovim vlasnicima proslijedili smo DORH-u, svi oni koji su se zaposlili temeljem krivotvorenih diploma posao ne mogu zadržati, kaže Divjak

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije, otkrila je detalje o trima novootkrivenim lažnim diplomama Filozofskog fakulteta

- Ovdje je riječ o jednoj diplomi iz 2000. godine za njemački i francuski jezik. Temeljem te diplome jedna osoba radi u gimnaziji. Druga je diploma iz 2016. iz informacijskih znanosti, osoba radi u srednjoj školi. Treća je iz 2018. godine za hrvatski i njemački jezik. Osoba radi u osnovnoj školi. Hvala svim ravnateljima koji su pristupili provjeri diploma i poruka svima koji imaju krivotvorene diplome da ćemo sve varalice identificirati i svi će dobiti izvanredni otkaz. Prijave o lažnim diplomama i njihovim vlasnicima proslijedili smo DORH-u, svi oni koji su se zaposlili temeljem krivotvorenih diploma posao ne mogu zadržati, kaže Divjak.

- Ovo je poruka svima koji pokušavaju varati da to ne smiju raditi, jedino se poštenim radom i poštenjem može napredovati. Pokazali smo da je naša akcija bila opravdana. Apeliram na ostale ravnatelje da u godinu dana provjere sve diplome koje nisu provjerene. Apeliram i na fakultete gdje dolaze te diplome na provjeru da ih odrade na način kao što je to učinio Filozofski, rekla je ministrica.

Dekanica: Na diplomama je moj lažni potpis

Dekanica Filozofskog fakulteta Vesna Vlahović-Štetić potvrdila za Jutarnji list da su lažni dokumenti otkriveni kod njih.

Na Filozofskom su sporne dvije diplome: 'Tamo je lažni potpis'
Na Filozofskom su sporne dvije diplome: 'Tamo je lažni potpis'

- Pri provjeri diploma zaposlenika škola pronašli smo dva krivotvorena slučaja. Obavijestili smo o tome uprave škola i nadležnim institucijama, kaže dekanica.

Ne želi u javnost izaći s nazivima škola, kaže tek da je u slučaju prve otkrivene lažne diplome riječ o osnovnoj školi u manjemu mjestu. Diploma, opisuje dekanica, ima brojeve koji se ne podudaraju s mogućom godinom izdanja, potpis dekana nije vjerodostojan, niti je pogođen font slova na samoj diplomi, drugim riječima, greške vidljive iz aviona.

- Potpis nije sličio mojemu potpisu. Netko je imao informaciju da sam dekanica, no očito nije imao priliku vidjeti moj potpis - kaže dekanica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 137

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.