Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
61 komentara

'Otkrila sam olupinu aviona, u njoj je puno ljudskih kostura'

Jamil Omar rekao je kako se njegova teta "spotaknula na ostatak zrakoplova" dok je, zajedno s još nekim ljudima, lovila ptice na filipinskom otoku Sugbai

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
61 komentara

Olupina zrakoplova u kojoj su "brojni kosturi" i malezijska zastava otkrivena je na području Filipina. Spekulira se da je riječ o dijelu nestalog aviona Malaysia Airlinesa na letu MH370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

Policija je potvrdila kako je primila informaciju o olupini precizirajući da je njena lokacija vjerojatno džungla na udaljenom otoku Sugbai, piše Daily Mail

O olupini je malezijsku policiju obavijestio Jamil Omar koji je rekao kako se njegova teta Siti Kayam "spotaknula na ostatak zrakoplova" dok je, zajedno s još nekim ljudima, lovila ptice.

- Žena tvrdi da se popela na olupinu, pogledala unutra i vidjela puno ljudskih kostura, a uočila je i malezijsku zastavu - rekao je policijski dužnosnik. 

Informacija je malo, a policija je zasad rezervirana prvenstveno zbog pronalaska zakrilca Boeinga kod otoka Reunion u srpnju za koji su francuske vlasti potvrdile da pripada nestalom MH370. 

Gotovo je u potpunosti nevjerojatno da bi se zrakoplov mogao srušiti na području Filipina, a zakrilce biti otkriveno kod 8000 kilometara udaljenog Reuniona. Policija ipak i dalje nije odbacila mogućnost da je zakrilce moglo otpasti prilikom polijetanja zrakoplova 8. ožujka 2014. godine i dovesti do problema u letu i pada aviona. 

Bez obzira na pronalazak zakrilca i navodne olupine, o uzrocima pada tj. nestanka malezijskog zrakoplova i dalje se ne zna gotovo ništa. Na letu od Kuala Lumpura do Pekinga život je izgubilo 239 putnika i članova posade. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message