Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
62 komentara

'Otkrili smo tko je nagovarao migrante na nasilni prelazak...'

Riječ je o hrvatskom državljaninu porijeklom iz Irana. Određen mu je jednomjesečni pritvor, a poznato je kako je hodao po Velikoj Kladuši i Bihaću i dovodio migrante u takvu situaciju

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia
Foto: MARKO DJURICA
62 komentara

Zoran Galić, direktor Granične policije BiH, izjavio je sinoć tijekom emisije Otvoreno da je granična policija BiH jednog muškarca, koji je inače hrvatski državljanin porijeklom iz Irana, lišila slobode, piše HRT.

Maljevac: Migranti treći dan prosvjeduju uz granični prijelaz, policija BiH uhitila muškarca (38) za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje u trgovanje ljudima

Maljevac: Migranti treći dan prosvjeduju uz granični prijelaz, policija BiH uhitila muškarca (38) za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje u trgovanje ljudima Više na http://bit.ly/2CGQEUP Reporterka: Andrea Thomas

Objavljuje 24sata u Petak, 26. listopada 2018.

- Ta osoba je hodala po Velikoj Kladuši i Bihaću i dovodila migrante u ovu situaciju. Bila je inicijator ovakvih nasilnih pokušaja prelaska držane granice. Toj osobi određen je jednomjesečni pritvor - rekao je dodavši da se taj čovjek dovodio i u vezu s kaznenim djelom krijumčarenja ljudi.

Migrants at the Maljevac border crossing between Bosnia and Croatia KRAJ BIHAĆA Rješenje: Migranti na Maljevcu odlaze u novi prihvatni centar?

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave za granicu Zoran Ničeno u Otvorenom je rekao da su upoznati s tim slučajem i tom osobom koja, kako je rekao, u Hrvatskoj ima podeblji dosje i više puta je privođena i prijavljivana za krijumčarenje ljudi.

- Ovo što se događa na GP Maljevac nije slučajno. Indikativno je da se usklađena akcija po izbjegličkim centrima dogodila u BiH i Srbiji. Prije četiri dana dobili smo informaciju da se šire lažne vijesti da će Hrvatska otvoriti granice i da se priprema određeni broj migranata da bi došli na granicu i probijali granične prijelaze - rekao je Ničeno.

'ŽALOSNO IH JE VIDJETI...' Migranti čekaju kod Maljevca: 'Otvorite granicu, molimo vas'

Naglasio je da je hrvatska policija spremna zaštititi državnu granicu u svakom pogledu.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message