Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
262 komentara

Otkrili su spomenik Tuđmanu: Došli Karamarko, Gotovina...

General Ante Gotovina, Miroslav Tuđman i Ivica Tolić predsjednik udruga gardijskih brigada na rivi u Pakoštanima otkrili su u petak spomenik, autora Joakima Gregova

Filip Brala/PIXSELL
Foto: Filip Brala/PIXSELL
262 komentara

General Ante Gotovina, Miroslav Tuđman i Ivica Tolić predsjednik udruga gardijskih brigada na rivi u Pakoštanima otkrili su spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Autor spomenika je Joakim Gregov. Na svečanosti su i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, Milijan Brkić, kći Franje Tuđmana, Nevenka Tuđman...

-Ovdje mu je mjesto - kazao je general Ante Gotovina na otkrivanju spomenika. Sam je tražio da se Tuđmanov spomenik postavi u Pakoštanima nakon što je model prije izlijevanja vidio na Hvaru. Kazao je da ga to veseli, a o tome što ga svrstavaju među lijeve i desne, ovisno s kime ga vide, kazao je da ptica leti s dva krila.

- Tako i Hrvatska treba oba krila, važno je i lijevo i desno. Hrvati su razumni ljudi. Mene politika ne zanima. Samo more! - kazao je general koji se odnedavno bavi uzgojem tuna.

- Ovaj spomenik simbolizira i sve branitelje koji su se borili za hrvatsku državu. Ovo nije samo spomenik prošlosti, već i sadašnjost i budućnost - rekao je Miroslav Tuđman.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message