News

Komentari 48

Abramovič i dvoje pregovarača iz Ukrajine su otrovani? Oči su im crvene, guli im se koža s lica

Abramovič i dvoje pregovarača iz Ukrajine su otrovani?  Oči su im crvene, guli im se koža s lica

Abramovič je navodno otrovan nakon sastanka na kojem je posredovao između zaraćenih strana. WSJ piše da su ga prebacivali između Moskve, Lavova i drugih mjesta na kojima su trajali pregovori

Roman Abramovič i dvoje ukrajinskih pregovarača pokazuju simptome trovanja, nakon što su se ovog mjeseca sastali u Kijevu, objavio je u ponedjeljak Wall Street Journal.

Kako navode, Abramovič je navodno otrovan nakon sastanka na kojem je posredovao između zaraćenih strana. WSJ piše da su ga prebacivali između Moskve, Lavova i drugih mjesta na kojima su trajali pregovori, na kojima su bila i dvojica visokih dužnosnika iz Ukrajine.

Ističe se da su svi pokazali slične simptome, crvenilo u očima, bol u očima koje stalno suze, guli im se koža na licu i rukama...

Analitičari Bellingcata također pišu da su tri pregovarača, među kojima je Abramovič, pokazala simptome trovanja. Oni navode da je sporni sastanak bio u noći na 4. ožujka.

Izvori Wall Street Journala tvrde da su za trovanje krivi tvrdolinijaši iz Moskve koji su htjeli upropastiti pregovore kojima bi se okončao rat.

USKORO VIŠE

Najčitaniji članci