Obavijesti

Sport

Komentari 4

Romane, gdje si? Abramovičeva jahta uplovila na jug Turske

Romane, gdje si? Abramovičeva jahta uplovila na jug Turske
3

Prošli tjedan Abramovič je odletio u Moskvu nakon što je u svome privatnom avionu napustio Istanbul. Prema podacima za praćenje letova, to je bio drugi let avionom koji se povezuje s Abramovičem

Superjahta povezana s ruskim sankcioniranim oligarhom Romanom Abramovičem pristala je u primorskom gradu Bodrumu na jugozapadu Turske u ponedjeljak, nakon što je proteklih dana zaobišla vode Europske unije, pokazali su podaci o praćenju brodova.

Abramovič je među nekoliko ruskih milijardera koji su prošli tjedan dodani na crnu listu Europske unije na kojoj se već nalazilo nekoliko desetaka bogatih Rusa, a vlade EU-a zaplijenile su njihove jahte i drugu luksuznu imovinu.

Svjetske vlade traže načine da izoliraju predsjednika Vladimira Putina i njegove saveznike zbog ruske invazije Ukrajine, koju Kremlj naziva "specijalnom operacijom".

Solaris, a superyacht linked to Russian oligarch Abramovich docks in Turkey's Bodrum

Prošli tjedan Abramovič je odletio u Moskvu nakon što je u svome privatnom avionu napustio Istanbul. Prema podacima za praćenje letova, to je bio drugi let avionom koji se povezuje s Abramovičem, a koji je letio na relaciji između turskog i ruskog glavnog grada u tri dana.

Jahta Solaris, dugačka 140 metara, koja plovi pod zastavom Bermude, 8. ožujka je napustila brodogradilište u Barceloni gdje je bila na popravku.

Solaris, a superyacht linked to Russian oligarch Abramovich docks in Turkey's Bodrum

Napustila je crnogorski Tivat 13. ožujka uputivši se prema Turskoj te je proteklih dana zaobilazila grčke otoke i Kretu.

Superjahta je izgrađena na njemačkom brodogradilištu te je prvi put porinuta u more prošle godine. Jedna je u nizu jahti u Abramovičevom vlasništvu, prema izvještajima u časopisima SuperYachtFan, SuperYacht te u Forbesu.

Druga jahta povezana s Abramovičem, Eclipse, trenutno krstari na jugu grčkog otoka Karpatosa, no čini se da je također na putu za Tursku.

Potvrđeno je da je nekoliko strana zainteresirano za kupnju engleskog nogometnog kluba Chelsea od Abramoviča, koji je također pogođen sankcijama britanske vlade nakon ruske invazije.