News

Komentari 1

Otvoren novi granični prijelaz sa Srbijom: Rasteretit će ostale

Otvoren novi granični prijelaz sa Srbijom: Rasteretit će ostale

Prijelaz Sot sa srpske, a Principovac s hrvatske strane, jedan od devet prijelaza između Srbije i Hrvatske, nalazi se kod Šida i, uz granične prijelaze Ljuba i Neštin koji su u neposrednoj blizini

Novoizgrađeni granični prijelaz Sot na granici sa Hrvatskom, koji bi u vrijeme sezonskih gužvi i praznika trebao značajno rasteretiti velike prijelaze poput Batrovaca i Šida, pušten je u petak u rad, priopćila je je Uprava carina Srbije (UCS).

Pored putničkih vozila, prijelaz je predviđen je i za autobuse i prazne kamione, a tijekom prošle godine koristilo ga je oko 350.000 putnika i oko 40.000 praznih kamiona koji cirkuliraju između dviju država.

Prijelaz Sot sa srpske, a Principovac s hrvatske strane, jedan od devet prijelaza između Srbije i Hrvatske, nalazi se kod Šida i, uz
granične prijelaze Ljuba i Neštin koji su u neposrednoj blizini, predstavlja jednu od alternativa za putovanje između Srbije i Hrvatske.

U okviru novog graničnog prijelaza Sot sada se nalaze po dvije prometne trake na ulazu i izlazu iz Srbije.

Gradnja je završena nakon 18 mjeseci, a za to vrijeme, stari prijelaz bio je privremeno izmješten nedaleko od novog.

Prijelaz Sot radit će 24 sata i za njega je iz državnog proračuna Srbije izdvojeno oko 1,3 milijuna eura, navedeno je u priopćenju. 

Najčitaniji članci