Obavijesti

News

Komentari 310

Otvorenje: U prvih osam sati Ikeu posjetilo 12.564 građana

Otvorenje: U prvih osam sati Ikeu posjetilo 12.564 građana
24

Za kupce se robna kuća otvara u 10 sati, a u prva četiri dana otvorenja očekuju do 25.000 ljudi kojima nude ukupno 9.500 artikala, namještaja i drugih proizvoda...

VIDEO

Prva robna kuća švedske Ikee u Hrvatskoj danas otvara svoja vrata za kupce. Otvorenju prethodi svečanost u sklopu koje će se, u duhu švedske tradicije, posaditi stablo.

Svečanosti otvorenja, kako je najavljeno, nazočio je i predsjednik Republike Ivo Josipović, a uz predstavnike Ikee iz Švedske i regije te švedskog Veleposlanstva u Hrvatskoj, očekuju se i drugi državni i lokalni dužnosnici i partneri.

- Danas je važan dan jer se otvara jedna od važnijih i većih investicija u zadnje vrijeme. Vjerujem da će uzajamni interes naći investitor, hrvatska država i građani. Nadam se da će naći mjesta za suradnju s hrvatskom industrijom da će i naši proizvođači naći mjesto na policama Ikee, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta - rekao je na otvorenju Ikee predsjednik Ivo Josipović. 

Pritom je čestitao investitoru i svim državnim tijelima koja su doprinijela da se realizira investicija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Čestitam i zaposlenicima kojih je 335, a bit će ih još. Poruka dolaska Ikee u Hrvatsku je da Hrvatska može i da jest mjesto na kojemu investitori mogu planirati svoju budućnost - rekao je predsjednik.  

Grčić: Ovo je dobar znak za gospodarski oporavak

- Ovo je investicija vrijedna 700 milijuna kuna. Najvažnije je da je zaposleno 350 ljudi, što je dobar znak za ono što svi želimo, a to je brži gospodarski oporavak. Ova Vlada je riješila neke ključne stvari, od ubrzanog izdavanja građevinske dozvole do rješavanja cijelog cestovnog spoja koji omogućuje da projekt zaživi. To je jasan signal Vlade investitorima da se u Hrvatskoj može raditi dobar posao i simboličan znak da veliki svjetski investitori mogu ulagati u Hrvatsku - rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić. 

U prva četiri dana očekuje se 25.000 kupaca

Za kupce se robna kuća otvara u 10 sati, a u prva četiri dana otvorenja u toj robnoj kući očekuju do 25 tisuća kupaca kojima nude ukupno 9.500 artikala, namještaja i brojnih drugih proizvoda za opremanje i uređenje doma i poslovnih prostora.

U četvrtak, tijekom prva četiri sata rada Ikeu je posjetio 5681 građanin. Do 17 sati robnu kuću IKEA Zagreb posjetilo je 10.776 građana, a do 18 sati ih je bilo 12.564.

Gradnja robne kuće Ikea Zagreb koja zapošljava 335 ljudi, započela je 28. kolovoza 2013. godine, a u nju je investirano više od 750 milijuna kuna. Prostire se na 38.000 m2 i u njoj se nalazi izložbeni prostor u kojem su dizajneri interijera uredili pet domova i više od 60 soba za inspiraciju.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 310
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.