News

Komentari 4

Otvorili lažnu Apple trgovinu u Kini, razotkrila ih je blogerica

Otvorili lažnu Apple trgovinu u Kini, razotkrila ih je blogerica

Na jugozapadu Kine američka je blogerica otkrila lažne Appleove trgovine. Neke od njih su privremeno zatvorene, ali ne i zbog krađe intelektualnog vlasništva...

Iako je Kina jedno od najvećih gospodarstava na svijetu, poznata je po raširenoj kulturi piratstva. Krivotvorine prouzroče milijarde dolara štete raznim proizvođačima svake godine, ali na jugozapadu Kine ovaj posao otišao je korak dalje, piše Sky News

Ne samo da su krivotvorili Appleove proizvode, već je u gradu Kunming otkriveno pet lažnih prodavaonica Appleovih proizvoda. Primijetila ih je američka državljanka koja je fotografije spornih trgovina objavila na svom blogu.

Blogerici je odmah bilo čudno kada je vidjela Appleove prodavaonice, jer je poznato da u Kini postoje samo četiri ovlaštene, po dvije u Pekingu i Šangaju. Na fotografijama je vidljivo kako su prodavaonice vjerne kopije originalnih, od interijera do uniformi zaposlenika.  

Odmah nakon objavljivanja fotografija, gradska inspekcija je pokrenula akciju. Otkriveno je pet lažnih prodavaonica, ali su samo dvije privremeno zatvorene. Razlog je taj što u ostale tri nisu nađeni krivotvoreni proizvodi. Prema informacijama američke blogerice, trgovine su zatvorene jer vlasnici nisu imali dozvole, a zbog krađe intelektualnog vlasništva neće biti optužbi.

Najčitaniji članci