Obavijesti

News

Komentari 0

Otvorio obrt i iz tvrtke u kojoj radi izvukao milijun kuna

Otvorio obrt i iz tvrtke u kojoj radi izvukao milijun kuna

Od ožujka mjeseca 2014. godine do travnja mjeseca 2019. godine ispred obrta prodao poduzeću u Varaždinu robe u iznosu većem od 2,5 milijuna kuna bez PDV-a

Varaždinski kriminalisti su riješili kazneno djelo kojim je obuhvaćen 48-godišnji Varaždinac, koji je, kako policija sumnja, prevario poduzeće u kojem radi za oko milijun kuna, kaznenim djelom Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Navedeni je, kako se sumnja, na jedno ime otvorio obrt sa sjedištem u Zagrebu sve u cilju prikrivanja stvarnog vlasništva, kojim je započeo poslovanje na način da je kao glavni kupac robe obrta postalo poduzeće u Varaždinu u kojem je radio. 

Ukrao službeni auto iz zdravstvene ustanove pa otišao na more, našli ga na Cresu
Ukrao službeni auto iz zdravstvene ustanove pa otišao na more, našli ga na Cresu

Tako je od ožujka mjeseca 2014. godine do travnja mjeseca 2019. godine ispred obrta prodao poduzeću u Varaždinu robe u iznosu većem od 2,5 milijuna kuna bez PDV-a a cijena robe koja je bila prosječno uvećana za 45 posto u odnosu na cijenu koju je poduzeće moglo kupiti od drugih dobavljača. 

Tim radnjama je oštetio poduzeće u Varaždinu u kojem je bio odgovoran za nabavu robe za više od milijun kuna. Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.