News

Komentari 0

Otvorio obrt i iz tvrtke u kojoj radi izvukao milijun kuna

Otvorio obrt i iz tvrtke u kojoj radi izvukao milijun kuna

Od ožujka mjeseca 2014. godine do travnja mjeseca 2019. godine ispred obrta prodao poduzeću u Varaždinu robe u iznosu većem od 2,5 milijuna kuna bez PDV-a

Varaždinski kriminalisti su riješili kazneno djelo kojim je obuhvaćen 48-godišnji Varaždinac, koji je, kako policija sumnja, prevario poduzeće u kojem radi za oko milijun kuna, kaznenim djelom Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Navedeni je, kako se sumnja, na jedno ime otvorio obrt sa sjedištem u Zagrebu sve u cilju prikrivanja stvarnog vlasništva, kojim je započeo poslovanje na način da je kao glavni kupac robe obrta postalo poduzeće u Varaždinu u kojem je radio. 

Tako je od ožujka mjeseca 2014. godine do travnja mjeseca 2019. godine ispred obrta prodao poduzeću u Varaždinu robe u iznosu većem od 2,5 milijuna kuna bez PDV-a a cijena robe koja je bila prosječno uvećana za 45 posto u odnosu na cijenu koju je poduzeće moglo kupiti od drugih dobavljača. 

Tim radnjama je oštetio poduzeće u Varaždinu u kojem je bio odgovoran za nabavu robe za više od milijun kuna. Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Najčitaniji članci