Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
85 komentara

Otvorio park, fontanu i bazen i najavio obnovu još 26 fontana

Gradončelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je u četvrtak na Trgu kralja Petra Krešimira obnovljeni park Krešimirac te fontanu i bazen Kozmički ciklus vode

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
85 komentara

Gradončelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je u četvrtak na Trgu kralja Petra Krešimira obnovljeni park Krešimirac te fontanu i bazen Kozmički ciklus vode. 
-  Nadamo se da će park, s obzirom na njegovu vrijednost i na njegovu povijest, postati jedna od turističkih znamenitosti u obilasku naših turista, rekla je Dragana Jaramaz, voditeljica za gradske projekte. 
Park Krešimirac je izuzetno vrijedno ostvarenje parkovne arhitekture i prvi primjer oblikovanja gradskog parka po načelima suvremene krajobrazne arhitekture u Hrvatskoj. Fontana i bazen Kozmički ciklus vode nastali su 1935. godine, a ono što ih čini posebnim je izrazito meditativno obilježje. 

Bandić je najavio kako će obnoviti još 26 fontana na području grada Zagreba.
Dotaknuo se i aktualnih političkih pitanja te presude Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču. 
- Sud je donio nepravomoćnu presudu koju treba poštivati. Važno je da svatko odgovara za svoja djela, rekao je Bandić koji će u utorak u Vukovaru predstaviti koaliciju dok će u srijedu u Kninu predstaviti izborni program.
- Buduća vlast neće biti uspostavljena bez koalicije, tj. stranaka uz Stranku rada i solidarnosti i Milana Bandića kao premijera. 
- Sjećate se kako su donijeli zakon o ženskoj kvoti i onda su plaćali kazne što ne poštuju taj zakon. A svejedno ljudi glasaju i žene glasaju. Pamet u glavu 11. rujna. Donesu zakon i onda vas ne stave na listu pa plaćaju kaznu. A vi k'o šarani ponovo u vodu - izjavio je gradonačelnik o ženskoj kvoti na izbornim listama. 
Bandić je istaknuo kako grad Zagreb traži model po kojem će nabaviti udžbenike za sve učenike. 
- Bio bi sretan da u Hrvatskoj vlada ono što vlada u Zagrebu zadnjih deset godina što se tiče udžbenika za osnovne i srednje škole - rekao je Bandić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message