News

Komentari 43

Crkva iz SAD-a vjernike privlači nekonvencionalnim porukama

Ova crkva podržava imigrante, homoseksualce, muslimane...

Crkva u Oregonu vjernike privlači necenzuriranim porukama kojima ruše stereotipe o kršćanstvu te dokazuju da institucija neke crkve može i na dosjetljiv, humorističan način komunicirati sa svojim članovima

Clackamas United Church of Christ iz Oregona u SAD-u postala je poznata putem interneta zbog svojih nekonvencionalnih metoda privlačenja vjernika. 

Kršćane privlače necenzuriranim porukama ispred crkve i njima ruše stereotipe o kršćanstvu te dokazuju da institucija neke crkve može i na dosjetljiv, humorističan način komunicirati sa svojim vjernicima.

Samo neke od teme kojih se dotiču u svojim porukama jesu rasizam, spominju i transrodnu zajednicu te muslimane koji žive u SAD-u.

Jedan od njihovih posljednjih suradnji je ona sa striptizetama iz Portlanda i njujorškim umjetnicima kako bi skupili novac za djecu Mississippija koja su odvojena od svojih obitelji ilegalnih imigranata.

Prenosimo vam 10 najboljih nestereotipnih poruka vjernicima ove crkve:

1. O Harriet Tubman, afroameričkoj aktivistici poznatoj po nadimcima Crni Mojsije, Djed Mojsije i Mojsije Njenog naroda. 

2. O transrodnoj zajednici...

3. O imigrantima

4. O islamofobiji

5. O homoseksualcima

6. O rasizmu

7. O razvedenima

8. O Trumpu

9. O odlasku na misu

10. O paklu

Najčitaniji članci