Obavijesti

News

Komentari 41

Ovako je Berlusconi govorio o Hrvatskoj za 24sata: 'Predivna zemlja, lijepo mi je ovdje biti'

Ovako je Berlusconi govorio o Hrvatskoj za 24sata: 'Predivna zemlja, lijepo mi je ovdje biti'

Silvio Berlusconi je 2019. godine posjetio Zagreb te novinarima 24sata ispriča što misli o Hrvatskoj. Tada je najavljivao da će se opet vratiti na vlast u Italiji...

VIDEO

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi preminuo je u ponedjeljak u 86. godini. Umro je u bolnici u Milanu, u kojoj je tjednima boravio zbog leukemije.

Prije nekoliko godina bio je u Zagrebu. Tada se obrušio na komunizam i Kinu te rekao da je ta zemlja usmjerena protiv Zapada i ima želju za hegemonijom. 

Pokretanje videa...

Preminuo Silvio Berlusconi, stariji kadrovi 01:41

"Podsjećam da komunizam ne staje na granicama, uvijek je bio globalna sila. Čuvajte se komunističkih zemalja i komunizma koji je izazov i prijetnja", rekao je tada veteran talijanske politike na mjestu čelnika oporbene Forze Italije.

Preminuo Silvio Berlusconi
Preminuo Silvio Berlusconi

"Oni koji poznaju kinesku politiku kažu da je ona nevjerojatna prijetnja budućim generacijama", istaknuo je u govoru na kongresu Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nazvavši je jedinom istinskom obitelji koja predstavlja slobodu i demokraciju u Europi.

Berlusconi je naglasio da komunisti misle da je država iznad pojedinca i da joj svi trebaju služiti, ističući da postoji "nepremostiv jaz između njih i nas". 

Govorio da će se uskoro vratiti na vlast 

"Mi smo drugačiji, mi imamo pravo na slobodu iz koje proizlaze sva druga naša prava, mi nismo podanici poput ljevičara, mi ne mislimo da dugujemo život državi. Postoji nepremostiv jaz između nas i njih", dodao je.

Pozvao je i na jačanje obrambene politike EU-a pred sve većim valom migranata.

"Treba nam Europa s jednom obrambenom politikom. To je najveći izazov pred EU-om, moramo biti vojna sila", istaknuo je i dodao da su Europi potrebni vojni kapaciteti kako bi se mogla obraniti u slučaju fenomena masovnih migracija

"To nije samo pretpostavka i stoga moramo biti moćna vojna sila kako bismo odvratili valove migranata iz afričkih zemalja", dodao je.

Trenutno vodstvo Italije nazvao je nesposobnim, nekvalificiranim i bez ikakvog iskustva i najavio povratak na vlast koalicije desnog centra.

"Uskoro ćemo se vratiti na vlast... koalicija desnog centra će na sljedećim nacionalnim izborima pobijediti", kazao je Berlusconi.

Bivši premijer Austrije Sebastian Kurz istaknuo je da Europska unija mora odgovoriti na sve izazove.

- Kina nije samo svjetska velesila, ona ima potpuno drugačiji politički sustav i poimanje države. Moramo kao EU biti konkurenti, moramo biti sposobni odgovoriti na sve izazove. Trebamo se pobrinuti da ne budemo samo promatrači na svjetskoj sceni u idućem desetljeću, fokus nam treba biti na tehnološkom razvoju i gospodarskoj konkurentnosti - rekao je Kurz.

Berlusconi o Hrvatskoj: 'To je predivna zemlja' 

Berlusconi je stao nakratko da popriča s nama.

- Hrvatska je predivna zemlja. Organizacija je odlična. Lijepo mi je tu i lijepo sam prihvaćen. Planiram ponovo biti talijanski premijer - rekao nam je žurno tada Berlusconi.

Osim što je rekao da mu je vrhunska organizacija, rekao je da neće moći dugo ostati jer mora za Italiju. Šef kabineta nas je upozorio da pitanja o ženama nisu dopuštenja. Svi su se htjeli s njim slikati, ali rijetkima je to dopustio. Sa sobom je vodio i osiguranje te je bio jedan od najtraženijih političara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina