News

Komentari 77

'Ovakvi se kampovi rade čak 14 dana, mi uspjeli u samo tri'

'Ovakvi se kampovi rade čak 14 dana, mi uspjeli u samo tri'

Radili smo po kiši, snijegu, po jakom vjetru, ali ljudima nije ništa problem jer svatko želi pridonijeti tome da pomognemo našim sugrađanima, kaže natporučnik Jemrić

Ekspedicijski kamp u ispred zagrebačke bolnice u Dubravi je još prazan. Izgradila ga je vojska za potrebe oboljelih od korona virusa. Natporučnik Vedran Jemrić kaže da je gradnja kampa počela prošli tjedan te da se kamp sastoji od 25 šatora. Postavljeno je 220 kreveta, a tri su šatora prazna jer će ih koristiti medicinsko osoblje. 

- Šator je postavljen za tri dana. Sve šatore još je trebalo spojiti komunikacijskim tunelima. Dužina tunela je 350 metara. Nadam se da će nam ovi šatori trebati što manje. Šatori su sigurni, konstrukcija je sigurna - rekao je Jemrić. 

- Bilo je teško u tako kratkom vremenu napraviti tak kamp pogotovo zato što nas ni vrijeme nije mazilo. Radili smo po kiši, snijegu, po jakom vjetru, ali ljudima nije ništa problem jer svatko želi pridonijeti tome da pomognemo našim sugrađanima. Inače bi to bilo normalno raditi 14 dana, nama je bio dat rok od tri dana. Mi smo krenuli u izazov i uspjeli smo - kaže Jemrić. Dodaje kako svi kampovi imaju grijanje i hlađenje.

- Svi šatori su spojeni na agregate, ako bi došlo do nestanka struje, dakle ovaj sustav je neovisan od bilo čega - rekao je Jemrić. 

Najčitaniji članci