Obavijesti

News

Komentari 146

Ovo je bila firma Rade Škugor, majke mozga pljačke INE: Ulog 20.000 kn, dobit - 9,5 mil. kn!

Ovo je bila firma Rade Škugor, majke mozga pljačke INE: Ulog 20.000 kn, dobit - 9,5 mil. kn!
4

Firma Rade Škugor nije imala imovine osim osnivačkog uloga 20.000 kuna. Nije imala ni prodajen prostore ni zaposlenike. Nakon ostvarene dobiti od 9,5 mil. kuna, zatvorila je firmu. I novac zadržala za sebe

Rada Škugor je majka Damira Škugora, prvoosumnjičenog u pljački Ine. Rada je i supruga Dane Škugora, umirovljenika na čijem je računu pronađeno gotovo 500 milijuna kuna, a kojeg su zbog nekog razloga ekspresno pustili iz remetinečkog pritvora. Rada Škugor nije samo majka i supruga, ona je i poduzetnica. Prema javnom dostupnim poslovnim podacima, prilično uspješna poduzetnica.

Pogledajte video: Penzioner s 500 milijuna kuna

Pokretanje videa ...

Prodaja šivaćih mašina i - veleprodaja plina

Rada je počela kao trgovkinja, potom poslovođa u prehrani, a nakon propasti Šibenke, okrenula se prodaji pozamanterije, potrepštinama za šivanje, pletenje, krojenje i slično. U sudskom registru, Rada Škugor upisana je kao vlasnica tvrtke po imenu 3D-Company. Među predmetima poslovanja navedene su poljoprivredne djelatnosti, pripremanje hrane, pružanje usluga smještaja, turističke usluge, piše Jutarnji list. No u evidencijskim djelatnostima navedeno je i kako tvrtka pokriva djelatnosti proizvodnje, skladištenja, distribucije, opskrbe i trgovine energijom, organiziranja tržišta energijom, trgovinom na veliko ukapljenim naftnim plinom, opskrbom plinom...Ove djelatnosti, prema sudskom registru, objavljene su prvog dana 2021. godine. Da, trgovkinja opremom za šivanje ima firmu čija je djelatnost i veleprodaja plina, a s kojom se nije mogla baviti jer nije dobila potrebnu dozvolu.

VIDEO Pogledajte kako su se Plenković i osumnjičenik u aferi Ina družili: Znaju se još s faksa?
VIDEO Pogledajte kako su se Plenković i osumnjičenik u aferi Ina družili: Znaju se još s faksa?

Bez prodajnih prostora i zaposlenika do milijuna

No prema javno dostupnim podacima, Rada Škugor je predkraj 2020. godine osnovala još jednu firmu, Tri D Rada d.o.o. I ta je tvrtka bila registrirana za trgovinu plinom, opskrbu električnom energijom...

Iako nije imala dozvolu potrebnu da bi te poslove obavljala, ta njena firma imala je impresivne rezultate.

Prošle godine ostvarila je prihod od 23,74 milijuna kuna!

Ratkić ima pet stanova: Jedan u Vinkovcima, četiri u Zagrebu. Mjesečno je primala 20.822 kn
Ratkić ima pet stanova: Jedan u Vinkovcima, četiri u Zagrebu. Mjesečno je primala 20.822 kn

Po uspješnosti ispred Decathlona

Zahvaljujući tim rezultatima firma Tri D Rada d.o.o. probila se u 2021. godini među vodeće firme u Hrvatskoj u segmentu 'trgovina na malo tekstilom u specijaliziranim poslovnicama', ispred su bili samo Decathlon Zagreb, Vitapur i Angelo.

Impresivne brojke za poduzetnu Radu Škugor. Jer impresivno zvuči da je prihode od 23,74 milijuna kuna Radina firma ostvarila uz rashode od 12,2 milijuna kuna s brutto dobiti od 11,54 milijuna, odnosno oko 9,4 milijuna kuna čiste dobiti nakon oporezivanja!

Kupila tekstil za 12 mil. kn, prodala za duplo?

Ako se pitate zašto je to impresivno, evo zašto.

Firma Rade Škugor nije imala imovine osim osnivačkog uloga 20.000 kuna.

Nije imala prodajne prostore ni zaposlenike, a ispada da je prošle godine kupila tekstilne proizvode za 12 milijuna kuna i nekome ih prodala po dvostruko skupljoj cijeni! 

Uhićena Ratkić je članica HDZ-a. Evo koliko je donirala stranci
Uhićena Ratkić  je članica HDZ-a. Evo koliko je donirala stranci

Ugasila tvrtku, zadržala novac

Kad si na vrhu, oprosti se kao pobjednik. Rada je to i učinila.

Prošle godine, 4. studenog, Rada gasi tvrtku i donosi odluku o prestanku društva po skraćenom postupku bez likvidacije, a odluku provodi nadležni Trgovački sud. Zaradu od 9,5 milijuna kuna Rada, kao osnivačica tvrtke, zadržala je za sebe.