Obavijesti

News

Komentari 78

Potraga za avionom gotova je za danas: I dalje bez rezultata

Potraga za avionom gotova je za danas: I dalje bez rezultata
13

Australska služba pomorske sigurnosti najavila je kako se potraga nastavlja u subotu. I dalje traže preživjele i objekte koji su možda ostaci nestalog Boeinga

VIDEO

Australska služba pomorske sigurnosti ( AMSA ) je oko podneva po našem vremenu, odnosno 19 po lokalnom vremenu, objavila da je potraga za zrakoplovom za danas gotova. Ništa nisu pronašli. AMSA je najavila da će potragu nastaviti u subotu. I dalje će tražiti preživjele i objekte koji su možda ostaci nestalog Boeinga 777, piše BBC.

'Ovo je najnedostupnije mjesto na svijetu, ali pronaći ćemo ga'

Nastavlja se međunarodna potraga za malezijskim Boeingom 777 koji je s 239 ljudi nestao 8. ožujka. Čak 29 vojnih i civilnih aviona, 21 brod i šest helikoptera traže ostatke leta MH370 u južnom dijelu Indijskog oceana . Satelitske snimke, objavljene u četvrtak pokazuju nešto povezano s avionom u vodama 2260 km jugozapadno od grada Pertha u Indijskom oceanu . Na tom mjestu ocean je dubok tisuću metara . U četvrtak su morali prekinuti potragu zbog lošeg vremena, piše BBC .

- To je najnedostupnije mjesto koje možete zamisliti na svijetu, ali ako je nešto dolje, pronaći ćemo - rekao je australski premijer Tony Abbott koji je trenutačno u Papui Novoj Gvineji.

Pokretanje videa...

YouTube VIDEO

- To je najmanje što dugujemo obiteljima - dodao je.

Let MH370 letio je iz Kuala Lumpura za Peking kada su nestali s radara, a kontrola leta izgubila je kontakt s njima. Satelitske snimke dovele su do potrage u dva koridora, suprotna od plana leta. Malezijske vlasti vjeruju kako je namjerno preusmjeren. Iako su istraživali posadu i putnike, nemaju nikakve konkretne tragove. Svi tragovi koji su se pojavili do sada, nisu imali veze s nestalim avionom. Olupina koja je trenutačni fokus pretrage, najbolji je trag do sada.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

Australija: Ostaci su možda potonuli

Malezijske vlasti su na redovnoj konferenciji za novinare u petak pozvale druge zemlje da im još više pomognu u potrazi za nestalim zrakoplovom. Australske vlasti su pak u petak objavile kako su mogući dijelovi zrakoplova koje su stručnjaci uočili na satelitskim snimkama možda potonuli.

"Tražimo preživjele"

Australska služba pomorske sigurnosti u Indijskom oceanu traži preživjele s leta MH370 , rekao je voditelj te službe John Young . Dodao je i kako je ta potraga zasad neuspješna, piše Bild.

Pokretanje videa...

24sata TV VIDEO

"Vidjela sam nestali zrakoplov"

Latife Dalelah (53) iz Malezije tvrdi da je vidjela nestali zrakoplov Boeing 777, piše Daily Mail. Žena je nekoliko sati nakon nestanka zrakoplova 8. ožujka putovala u avionu prema Kuala Lumpuru preko Indijskog oceana. Tvrdi da je, dok su letjeli iznad otočja Andamani, u moru vidjela objekt u obliku aviona. O tome je kasnije obavijestila pilota koji joj se, kaže smijao, i rekao joj da je to nemoguće jer su letjeli na visini od oko 11 kilometara.

Avion će tražiti i kineski ledolomac

Kineski ledolomac Xue Long krenuo je na mjesto gdje su uočeni dijelovi koji bi mogli biti povezani s nestalim malezijskim zrakoplovom. Isti ledolomac je sudjelovao u spašavanju putnika s ruskog broda koji je oko Božića ostao zarobljen u ledu Antarktike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu