Obavijesti

News

Komentari 3

Ovo je prognoza za vikend

Ovo je prognoza za vikend

Za Zapadnu obalu Istra, Kvarner i Kvarnerić te Srednju Dalmaciju izdano je žuto upozorenje na jake udare vjetra

VIDEO

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je prognozu za četvrtak. U unutrašnjosti će u prvom dijelu dana biti promjenljivo, ponegdje uz malo kiše, a potom raskidanje naoblake.

Popodne sunčanije, no lokalno će biti i razvoja oblaka uz pljuskove s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje. Na Jadranu sunčano, popodne uz mogućnost za poneki pljusak, uglavnom u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za četvrtak.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita jaka, popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 27, u gorskim predjelima malo niža, od 19 do 23 stupnjeva Celzijusovih.

Za Zapadnu obalu Istra, Kvarner i Kvarnerić te Srednju Dalmaciju izdano je žuto upozorenje na jake udare vjetra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, a poslijepodne i navečer će uz jači razvoj oblaka biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Minimalna temperatura zraka oko 13 ili 14 °C, a maksimalna oko 24 ili 25 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Minimalna temperatura zraka od 12 do 15, a maksimalna od 23 do 25 °C.

Gorski kotar i Lika

Promjenljivo oblačno i nestabilno uz mjestimičnu kišu ili pokoji pljusak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Minimalna temperatura zraka od 9 do 11, a maksimalna od 20 do 23 °C.

Istra

Pretežno sunčano uz malu, poslijepodne do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena, ujutro mjestimice pojačana bura, poslijepodne i slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti većinom malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 14 i 17, u unutrašnjosti Istre između 9 i 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 24 i 28 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena, podno Velebita i vrlo jaka bura. Minimalna temperatura zraka od 16 do 18, u unutrašnjosti Istre oko 12 °C, a maksimalna većinom između 25 i 27 °C.

Dalmacija

Djelomice ili pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer će u unutrašnjosti te na krajnjem jugu biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Puhat će umjeren jugozapadnjak, mjestimice i sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura zraka od 15 do 19, a maksimalna uglavnom između 25 i 27 °C.

Prognoza za gradove 

Zagreb

Ujutro promjenljivo, na širem području grada još uz mogućnost za malo kiše, a potom raskidanje naoblake pa će popodne prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 °C. U petak bi trebalo pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjeren, lokalno i jak sjeveroistočni vjetar. Najniža temperatura zraka od 13 do 15, a najviša dnevna oko 25 °C. 

Tijekom vikenda vrijeme će biti djelomično oblačno, temperatura u subotu do 23°C, a u nedjelju 24°C.

Osijek

Do popodneva je predviđeno pretežito sunčano vrijeme, a nakon je moguća naoblaka i grmljavinsko nevrijeme u dijelovima područja. Maksimalna temperatura u četvrtak je 26°C.

U subotu bi trebalo biti pretežito sunčano, a u nedjelju ponovno kiša i grmljavinsko nevrijeme. 

Split 

Tijekom dana pretežno sunčano, a temperatura bi mogla doseći i 27°C. Tijekom popodneva u dijelovima područja moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

Za vikend se očekuje pretežito sunčano vrijeme, a u subotu je moguća naoblaka.

Zadar

Tijekom dana se očekuje kiša i grmljavinsko nevrijeme uz nalete vjetra.

Vrijeme bi se trebalo poboljšati za vikend kada će biti pretežito sunčano uz temperaturu do 25°C.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag