News

Komentari 14

Tajkun iz Australije uništio vodeće online poker tvrtke

Tajkun iz Australije uništio vodeće online poker tvrtke

FBI je ograničio pristup stranicama među kojima su Poker Stars, Absolute Poker i Full Tilt. Novac od ilegalne zarade prali su preko stranica Daniela Tzvetkoffa

U središtu istrage FBI-a našle su se tri vodeće internetske stranice posvećene pokeru. Istražuju ih zbog prevara, pranja milijardi dolara te ilegalnog kockanja. Zbog sumnjivih poslova FBI ograničio je pristup stranicama koje organiziraju online turnire, a među njima su i Poker Stars, Full Tilt i Absolute Poker. Trojicu muškaraca su uhitili dok se traga za njih još osam, a među njima su i vlasnici tih internetskih stranica. Blokirani su deseci računa diljem svijeta. 

Većina australskih medija piše kako je FBI-u poker prevare 'otkucao' australski bogataš, popularan kao "dječak genijalac" Daniel Tzvetkoff (27). Obogatio na online novčanim transakcijama koje su često koristile poker stranice za svoje ilegalne uplate. Svoju prvu tvrtku otvorio je još kao tinejdžer. Dnevno je zarađivao 150.000 dolara na poker transakcijama. Full Tilt Poker i Poker Stars tužili su ga da im je ukrao 100 milijuna dolara. Zbog pranja novca, bankovnih i poreznih prevara uhitili su ga prije godinu dana. Sud mu je odbio jamčevinu, no nakon "tajnog sastanka" s tužiteljima u kolovozu 2010. su mu odobrili jamčevinu i ipak ga pustili na slobodu, piše Business Insider. Mediji nagađaju kako je tajkun sada uzvratio udarac online poker industriji otkrivši američkim vlastima sve njihove prljave poslove. Navodno sada intenzivno surađuje s vlastima kako bi mu se umanjila kazna ako ga osude jer mu prijeti i do 75 godina zatvora. 

Najčitaniji članci