Obavijesti

News

Komentari 22

'Ovo je Vlada koja će za sva otvorena pitanja naći rješenje'

'Ovo je Vlada koja će za sva otvorena pitanja naći rješenje'
1

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar branitelja Tomo Medved komentirali su u srijedu prvu godinu rada Vlade. Obojica su, kako kažu, zadovoljni

VIDEO

U prvoj godini rada Vlade, ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da ima dobrih rezultata, ali i da uvijek može bolje. Ne vidi razloga zašto ova Vlada ne bi odradila mandat do kraja. 

- Sa resorom zdravstva nikada se ne može biti zadovoljan, uvijek može bolje - rekao je Kujundžić i nabrojao nekoliko važnih stavri koje su napravljene.  

- Funkcijski su konačno spojene bolnice, napravljena je prioritetna lista čekanja, pokrenut je Imunološki zakon i nađen partner na tragu rješenja, riješeni su palijativni kreveti, oko 300, i respiracijski centri gdje će biti smješteni ljudu koji ne mogu živjeti bez umjetnih pluća - rekao je  Kujundžić.   

Što se tiče ugovora u zdravstvu, Kujundžić je istaknuo "kako bi najviše volio da u Hrvatskoj konačno nađemo financijsko rješenje koje garantira visok stupanj zdravstvene zaštite kakav imamo i sada i da to možemo pratiti i u budućnosti." 

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je kako su se u ovih godinu dana suočili s nizom otegotnih okolnosti, "ali ovo je Vlada stabilnosti, Vlada koja će naći rješenje za sva otvorena pitanja."  

Najvažnijim u svom resoru smatra to što je Ministarstvo donijelo jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima koji će regulirati statusna i materijalna pitanja najranjivijih u braniteljskoj i stradalničkoj populaciji. 

Na pitanje novinara kako komentira tvrdnje da se na taj način branitelji pretvaraju u SUBNOR, Medved je rekao da je to apsolutno neprihvatljivo. 

- Dugi niz godina odnos prema braniteljskoj i stradalničkoj populaciji nije bio odgovarajući, zadiralo se u njihova prava, a na nama je da uspostavimo odgovarajući odnos društva prema njima i ko

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.