Obavijesti

News

Komentari 133

Ovo je vozilo hrvatskih vojnika nakon bombaškog napada...

Ovo je vozilo hrvatskih vojnika nakon bombaškog napada...
5

To su bila neborbena vozila, ali bila su oklopljena. Bombaš samoubojica na motociklu zaletio se u naše treće vozilo 200 metara od kampa, rekao je brigadir Krešimir Tuškan o napadu na naše vojnike u Kabulu

VIDEO

Bombaš samoubojica u srijedu u jutarnjim satima napao je vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu. Trojica hrvatskih vojnika koji ne sudjeluju u borbenim misijama, već su tamo kao savjetnici afganistanske specijalne policije, teško su ozlijeđena. Nažalost, J.B. (27), koji je u napadu najteže ozlijeđen, preminuo je oko podneva u bolnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24

- Jedan od njih, 27-godišnjak, ima teške ozljede glave i on je u životnoj opasnosti. Ostala dvojica (27 i 32 godine), teško su ozlijeđena, ali nisu životno ugroženi. Kod jednog se radi o lomu noge, a kod drugog o ozljedi ruke. Radi se o izoliranom napadu, svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta su na sigurnom - rekao je na izvanrednoj presici MORH-a ministar Damir Krstičević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ozlijeđeni vojnici su iz Osijeka, Vinkovaca i Sesveta.

Bombaš samoubojica napao hrvatske vojnike u Kabulu
Bombaš samoubojica napao hrvatske vojnike u Kabulu

POGLEDAJTE VIDEO

Izvanredna press konferencija Ministarstva obrane: Bombaš samoubojica napao je hrvatske vojnike u Afganistanu

Izvanredna press konferencija Ministarstva obrane: Bombaš samoubojica napao je hrvatske vojnike u Afganistanu Više na http://bit.ly/2JWLJkG Reporter: Denis Gaščić

Objavljuje 24sata u Srijeda, 24. srpnja 2019.

Prema detaljima koje je objavio MORH, bombaš samoubojica zaletio se motociklom u vozilo Hrvatske vojske. 

Ovo su fotografije vozila u kojem su bili hrvatski vojnici i koje je napao bombaš samoubojica.

'Napad na 200 metara od kampa'

Afganistanski mediji pišu kako su odgovornost za napad preuzeli talibani.

- Ozlijeđeni su pripadnici zapovjedništva specijalnih snaga koji djeluju pod britanskim vodstvom. Njihova zadaća je savjetovanje u afganistanskom trening centru za specijalnu policiju. Naš tim krenuo je u 8.15 sati na zadaću s pet neborbenih vozila. U svakom od vozila bila su trojica pripadnika oružanih snaga. Kolona je krenula prema aerodromu i plan je bio da se dva vozila odvoje prema kampu gdje su išli po pravnog savjetnika i njegovog suradnika - ispričao je brigadni general Krešimir Tuškan.

- U 8.45 sati, 200 metara od kampa Lion motocikl s navodnim bombašem samoubojicom zaletio se u naše treće vozilo. Posljedice bi bile puno gore da vozila nisu bila oklopljena. Na mjesto nesreće prvo su izašle afganistanske snage za brzi odgovor, potom i zaštitne snage iz kampa koje su osigurale područje - rekao je brigadni general Krešimir Tuškan.

- Hrvatskim vojnicima pružena je liječnička pomoć u kampu, dvojica su zračnim snagama prebačena u Bagram. U tijeku je očevid i istaga. Hrvatske snage u Afganistanu nastavljaju svoje redovite zadaće, ali uz pojačane mjere opreza. Dobili su i upute da se jave obiteljima - dodao je brigadir Krešimir Tuškan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!