News

Komentari 3

Ožalošćeni Ukrajinci oprostili se od poginulog baletana: Najbolji sinovi Ukrajine gube živote

Ožalošćeni Ukrajinci oprostili se od poginulog baletana: Najbolji sinovi Ukrajine gube živote

Vadim Hlupianec, iz Kijevskog nacionalnog akademskog kazališta operete, ubijen je snajperom u blizini Bahmuta, strateški važnog grada u istočnoj regiji Donjecku, objavila je ukrajinska vojska

Ožalošćeni Ukrajinci u četvrtak su se posljednji put oprostili od 26-godišnjeg baletana koji je poginuo u borbi protiv ruskih snaga u istočnoj Ukrajini.

Vadim Hlupianec, iz Kijevskog nacionalnog akademskog kazališta operete, ubijen je snajperom u blizini Bahmuta, strateški važnog grada u istočnoj regiji Donjecku, objavila je ukrajinska vojska.

Kolege izvođači i članovi osoblja odnijeli su njegov lijes u kazalište, gdje su posjetitelji stali u red kako bi se u suzama oprostili. Dok su nosili Hlupianecov lijes, pratili su ga posljednjim glasnim pljeskom.

- Vadim je izabrao stranu svjetla i dobra protiv zla. Današnje odavanje počasti nije ono što je trebalo biti: pljesak na kraju nastupa, a ljudi traže bis - rekao je Bohdan Strutinski, kreativni direktor kazališta.

Hlupianec, rodom iz Donjecka, dobrovoljno se pridružio vojsci nakon invazije Moskve 24. veljače.

Ukrajinske snage proteklih su tjedana uspjele protjerati ruske trupe iz velikih dijelova istočne i južne Ukrajine. Ali još uvijek trpe gubitke, rekao je Hlupianecov zapovjednik Denis Popov.

- Najbolji sinovi Ukrajine gube živote - rekao je ožalošćenima.

Najčitaniji članci