Obavijesti

News

Komentari 50

Pacijenti: Fuchsa su pustili preko reda. Bolnica: Mislili smo da je hitan slučaj, ali nije bio...

Pacijenti: Fuchsa su pustili preko reda. Bolnica: Mislili smo da je hitan slučaj, ali nije bio...

Pacijenti u zagrebačkoj "Traumi" svjedočili su ulasku ministra Radovana Fuchsa na obradu bez imalo čekanja, dok su oni u punoj čekaonici, polomljeni, čekali satima. Iz ministarstva kažu da je to privatna stvar

VIDEO

-  I ja želim zdravstvo u kojem uđem na Kliniku za Traumatologiju, ili bilo gdje drugdje, i pored svih pacijenata koji satima čekaju, odem ravno na rendgen, bez minute čekanja, i sve napravim u 15 minuta!, ogorčeno za 24sata kaže Zagrepčanin koji je prije nekoliko dana svjedočio upravo takvom tretmanu ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa u Klinici za traumatologiju u Zagrebu.

Kako nam je ispričao, s majkom je čekao od 13 do 17 sati u čekaonici Klinike da ju liječnici prime i obrade, čekaonica je bila puna. 

- Između ostalih, bio je tu i dečko kojem je iskočilo koljeno iz zgloba, isto je dugo čekao. Kad je medicinska sestra prolazila pored njega, pitao ju je kad će doći na red, na što mu je ona odgovorila kako 'on još ima i sreće, jer neki čekaju i puno dulje', ispričao nam je Zagrepčanin. Njegova je majka sjedila u kolicima, i čekala četiri sata. 

Odjednom, kaže, kad je izašao van zapaliti cigaretu, vidio je kako pred bolnicu u privatnom automobilu dolazi ministar. Zaštitar bolnice mu je spustio lanac da se parkira, a nedugo prije, kaže Zagrepčanin, netko je zaštitara i nazvao. Zaštitar je zatim odveo ministra do rendgena, pored svih pacijenata i njihove pratnje, koji su strpljivo čekali svoj red.

- Nakon rendgena, otišao je dalje u ambulantu, sve je napravio za petnaestak minuta, pri čemu je u jednom trenutku, dok je bio unutra, sestra trčećim korakom nosila unutra dvije kave. Desetak minuta kasnije doktor i ministar izlaze nasmijani, nešto pričaju i pozdravljaju se, svatko odlazi na svoju stranu. Petnaest minuta za pregled, slikanje i traženje parkinga, i ja bih takvo zdravstvo, zaključuje Zagrepčanin još jednom.  

Iz KBC-a Sestre milosrdnice, u sklopu koje djeluje i Klinika za traumatologiju u Draškovićevoj, stigao nam je odgovor uprave u kojem stoji, citiramo: "Slijedom vašeg upita, potvrđujemo dolazak ministra znanosti i obrazovanja na rendgen pregled u Kliniku za traumatologiju Zagreb. Liječnik kod kojeg je ministar kao pacijent bio u obradi, procijenio je da bi pregled trebalo obaviti u hitnom postupku. Pregledom je ipak ustanovljeno da pacijent nije imao većih zdravstvenih problema, odnosno da povreda nije zahtijevala daljnju obradu te je pacijent otpušten na kućno liječenje". 

Ministar Fuchs nam kroz dan nije odgovarao na poruke, iako ih je bio pročitao. Ovako su odgovorili na kraju iz njegovog ministarstva: "Ne možemo odgovoriti na vaše upite jer se radi o pitanjima vezanima uz zdravstveno stanje, koja spadaju u osobno područje. Ono što svakako želimo istaknuti jest da ministar nema većih zdravstvenih problema koji mogu utjecati na obavljanje njegove ministarske dužnosti". U potpisu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja. .


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...