Obavijesti

News

Komentari 51

Pack: Neka Milanović pročita izvješće, ne treba me napadati

Pack: Neka Milanović pročita izvješće, ne treba me napadati
1

Milanović je rekao kako su neke intervencije i izjave koje dolaze iz EU bile rezultat malo slabijeg poznavanja materije. Doris Pack iz CDU-a se očito našla prozvana

VIDEO

Šokiralo me je kad sam u hrvatskim dnevnim novinama pročitala članak koji me optužuje za politički favoritizam. Još me je više užasnulo kad sam saznala da te optužbe dolaze od hrvatske Vlade, izjavila je Zastupnica Europskog parlamenta iz njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU) Doris Pack reagirajući na optužbe za stranačku pristranost u korist HDZ-a. 

Naime, premijer Zoran Milanović je jučer izjavio kako su neke intervencije i izjave koje dolaze iz EU bile rezultat malo slabijeg poznavanja materije, odnosno potrebe da se neki političari osobno pozicioniraju na političkoj sceni. Pritom je spomenuo "jednu" državu koji nije želio imenovati. Pack se očito našla prozvana.

- Dugi niz godina pratim Hrvatsku. Pratila sam je prije njezine neovisnosti, za vrijeme rata i tijekom njezina europskog puta. Cijelo to vrijeme nikad se nisam bojala iznositi kritike. Podsjećam sadašnju vladu da je tijekom 17 godina u posljednjih 21 godinu HDZ bio na vlasti u Hrvatskoj. Svakako sam bila mnogo kritičnija prema HDZ-ovim vladama zato što je njihov zadatak, vođenje i završetak pregovora, bio odviše važan da se shvati olako, istaknula je u svom priopćenju. 

Osvrnula se i na izjave dvojice njemačkih političara, koji su nakon objave izvješća o monitoringu, izjavili da Hrvatska nije spremna za ulazak u EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moje izjave o napretku Hrvatske bile su zapravo potpuno oprečne izjavama dvojice njemačke gospode. Za Hrvatsku je monitoring normalna situacija između završetka pregovora i datuma pristupanja. On je zamišljen da vladi pomogne dovršiti preostale zadaće ako ih ima. Hrvatska se ne može uspoređivati s drugim zemljama i ne smije ispaštati za tuđe grijehe. Ali mora napraviti svoj posao prije pristupanja. To je jednostavno tako, poručila je.

- Htjela bih predložiti sadašnjoj vladi, a i dvojici njemačke gospode, kako bi im bilo dobro da pročitaju izvješće o monitoringu jer u njemu sve piše. Nema potrebe za tumačenjima. A osobito nema potrebe za traženje izgovora poput današnjeg članka koji napada nekoga tko je bio prijatelj Hrvatske dugi niz godina, zaključila je Pack.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.