Obavijesti

News

Komentari 65

Padala tuča veličine jabuke: Uništila automobile, krovove...

Padala tuča veličine jabuke: Uništila automobile, krovove...
5

BANJA LUKA: Područna škola u Mišinom Hanu ostala je bez krova, a razbijeni su svi prozori. Prema prvim podacima s terena, u naseljima koje je zahvatilo nevrijeme, oštećeno je oko 200 objekata.

VIDEO

Okolicu Banja Luke ovoga je vikenda poharala neviđena tuča. Komadi leda, veliki gotovo poput jabuke, razbijali su stakla na automobilima i krovove, a zabilježena je i značajna materijalna šteta na poljoprivrednim usjevima.

Područna škola u Mišinom Hanu ostala je bez krova, a razbijeni su svi prozori. Prema prvim podacima s terena, u naseljima koje je zahvatilo nevrijeme, oštećeno je oko 200 objekata.

Nevrijeme pogodilo i jug Hrvatske

Jaka kiša i grmljavina u ponedjeljak ujutro zahvatila je i sam jug Hrvatske, a velike količine padalina zabilježene su na Korčuli, Pelješcu, Hvaru, Braču...

Za cijelu je zemlju zbog moguće obilne kiše i grmljavinskih nevremena na snazi žuti alarm, dok je za splitsku regiju i jug Dalmacije na snazi narančasti alarm.

Grmljavinsko nevrijeme u jutarnjim satima pogidlo Korčulu Grmljavinsko nevrijeme u jutarnjim satima pogidlo Korčulu Grmljavinsko nevrijeme u jutarnjim satima pogidlo Korčulu
4
| Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, ilustracija

U ponedjeljak će lokalno obilnijih pljuskova, moguće i nevremena, biti ponajprije u Dalmaciji, a znatnija kiša može pasti i ponegdje u unutrašnjosti. Zapuhat će sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu i bura, koja će prema večeri duž obale jačati. Osvježit će, na kopnu mjestimice i za više od 5 °C. 

Potop u Vinkovcima: Nevrijeme tek stiže u neke krajeve zemlje
Potop u Vinkovcima: Nevrijeme tek stiže u neke krajeve zemlje

Tako će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo, prijepodne i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, ponegdje i jačih pljuskova praćenih grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar uz koji će biti još malo svježije. Naime, najviša dnevna temperatura bit će između 23 i 25 °C. 

U središnjoj Hrvatskoj također prijepodne većinom oblačno s povremenom kišom, rjeđe i grmljavinom, no kiša ponegdje može biti i obilnija. Poslijepodne će oborina prestati i oblaka će biti sve manje, posebice u najzapadnijim predjelima. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. 

U Gorskom kotaru i Lici umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i grmljavinom. Na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno, no sunčanih će razdoblja biti dosta, a kiše samo rijetko, uglavnom u obliku pljuskova. Zapuhat će bura, koja će prema večeri jačati i u noći na utorak često biti jaka, podno Velebita na udare i olujna. 

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije vrlo nestabilno, uz česte pljuskove i grmljavinu, lokalno i izraženije, s kojima će u kratko vrijeme pasti i obilnija oborina. Iako jakog vjetra može već biti ujutro, uz pljuskove i prijepodne - bura i sjeverni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni, izraženije jačati poslijepodne i navečer. Dnevna temperatura zraka će se sniziti pa će rijetko gdje biti vruće. 

I na jugu Hrvatske svježije, uz mjestimičnu kišu, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar ujutro slab, tek uz neveru prolazno pojačan, a zatim će prema večeri jačati bura i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka od 26 do 28 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...