Obavijesti

News

Komentari 14

Pakleni toranj smrti: Ostatke izgorjelih stanara traže sitom...

Pakleni toranj smrti: Ostatke izgorjelih stanara traže sitom...

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint. Mnogi se žale na manjak informacija o velikoj tragediji...

VIDEO

Snimke potrage u Grenfell tornju u kojem je požar odnio najmanje 80 života pokazuje što je od zgrade ostalo. Snimke je objavila policija, a u prvom planu su stube na kojima su mnogi poginuli bježeći od vatrene stihije.

Policija i dalje istražuje slučaj i traga za tijelima. Mnogi smatraju da je se informacije zataškavaju i da je broj poginulih puno veći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tražimo otiske prstiju u svim stanovima na svakom katu. Policija i forenzičari daju sve od sebe, kleče i vuku se po nedostupnim mjestima, kako bi pronašli tragove po kojima će identificirati potencijalne žrtve - kazao je policajac Alistair Hutchins, koji je među prvima došao na požarište.

- Koristit će sita kako bi odvojili krhotine, a sve ostalo će se spremati u posebne kutije i ići će na daljnju analizu s oznakom kata, stana i prostorije u kojoj je uzorak uzet - objasnio je Hutchins postupak koji slijedi.

I drugi koji rade na slučaju priključili su se objašnjavanju o tome što rade moleći obitelji poginulih, ali i sve druge za strpljenje. Mnogi vjeruju kako je u zgradi u vrijeme požara bilo nekoliko puta više žrtava, no informacija od strane policije i drugih je jako malo.

Flames and smoke billow as firefighters deal with a serious fire in the Grenfell Tower apartment block at Latimer Road in West London

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint.

- Sada imamo dokaz stručnjaka da požar nije namjerno izazvan - kazala je detektivka Fiona McCormack prilikom otkrivanja uzroka.

Policija navodi da niti izolacija niti pločice korištene u oblaganju zgrade od 24 kata nisu prošle sigurnosne testove i zato se vatra tako brzo proširila i već u pola sata obujmila veći dio zgrade.

- S obzirom na veliki broj mrtvih, razmišljamo o podizanju kaznene prijave za ubojstvo iz nehaja te kršenje zakona i zakonskih odredbi - dodala je McCormick.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!