Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Pala je i ostala zarobljena na šinama: Rastavljali su tramvaj

Na ženu (66) u središtu Zagreba naletio je tramvaj broj 6. Da je izvuku, vatrogasci su ga morali podići zračnim jastucima. Odmah su je prebacili na odjel intenzivne

24sata
Foto: 24sata
121 komentara

Nakon što ju je udario, žena je ostala ležati duboko pod tramvajem. Kad je došla Hitna pomoć, micala je rukama, a oni su joj davali infuziju, ispričao nam je čitatelj. Na raskrižju Svetog Duha i Ilice zatekao se u utorak u 12.18 sati, neposredno nakon što je tramvaj broj 6 na putu od Črnomerca prema Trgu bana Jelačića naletio na ženu (66). Ona je ostala zarobljena pod tramvajem. Iako se isprva mislilo da će je moći izvući tek uz pomoć dizalice, na kolnik su je ipak uspjeli iščupati vatrogasci. Pod tramvaj su stavili zračne jastuke koji služe za dizanje teškog tereta. Kako bi došli do nje, čak su morali rastaviti neke dijelove tramvaja. Gospođa im od šoka nije ništa mogla reći, a iz glave je, doznajemo, obilno krvarila. S višestrukim ozljedama i u jako teškom stanju Hitna pomoć prebacila ju je u KBC Sestara milosrdnica.

24sata

Odmah po primitku stradalu gospođu prebacili su na odjel intenzivne njege gdje liječnici obavljaju opsežne pretrage i saniraju joj ozljede dok se nesretna žena bori za život. Neslužbeno smo doznali da je vozač prije naleta na nju zvonio i kočio te poduzeo sve radnje da je upozori i zaštiti, no žena ni na jedno upozorenje nije reagirala. Zbog naglog kočenja putnica (78) u “šestici” također je lakše ozlijeđena pri padu i zbrinuta je u istoj bolnici.

24sata

U ZET-u su nas uputili na policiju koja je ovlaštena davati informacije o ovom slučaju, no kako je očevid bio u tijeku, ništa nam nisu mogli reći. Zbog ove tramvajske nesreće promet Ilicom bio je obustavljen od 12.18 do 13.14 sati.

Padove pod tramvaj rijetki prežive

Naleti tramvaja na pješake nisu rijetki, no rijetki su oni koji nalet prežive. U rujnu 2007. tramvaj broj 11 na Ilici je naletio na djevojku (20) koja je pod njim ostala prikliještena. Izvučena je tek dizalicom ZET-a te je s teškim ozljedama u predjelu kuka prevezena u Traumatološku bolnicu.

24sata

Možda vas zanima i ovo:
Message